Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor nieuwe 7-inch tablet van ASUS met GSM-functie

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2013, 10:40 CategorieAndroid

ASUS komt binnenkort met de tweede generatie Fonepad waarmee je kunt bellen en mobiel kunt internetten. De Taiwanese fabrikant lijkt echter nog een tablet met GSM-functie in ontwikkeling te hebben.

Bij de Europese WiFi Alliance en de Indonesische keuringsdienst voor draadloze communicatie zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe 7-inch tablet van ASUS die gaat onder de naam K00S. Dit model beschikt volgens de opgedoken informatie over een 1.2GHz processor, 1GB aan werkgeheugen en een 7-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Ook zou de tablet een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 3 megapixel camera aan de voorzijde, een microSD-kaartlezer, Android 4.3 Jelly Bean software, een usb-poort en Bluetooth aan boord hebben.

ASUS-K00S

Hoewel deze specificaties doen vermoeden dat het wederom om een nieuwe Fonepad gaat laten de bijbehorende afbeeldingen iets anders zien. Deze tonen namelijk een tablet die qua uiterlijk meer overeenkomsten vertoont met de MeMO Pad HD 7, met name wanneer we naar de achterzijde kijken. De voorzijde doet echter weer denken aan de Fonepad en suggereert dat de tablet over de mogelijkheid om te bellen beschikt. Mogelijk brengt ASUS dus een GSM/3G-versie van de MeMO Pad HD 7 op de markt en wordt er gebruik gemaakt van een ARM-processor in plaats van de Intel-chip die we in de Fonepad en nieuwe Fonepad 7 terugvinden.

Vooralsnog blijkt het afwachten waar ASUS precies mee komt. Het Taiwanese bedrijf heeft de afgelopen maanden al heel wat nieuwe tablets aangekondigd en mogelijk is dus model gericht op een specifieke markt.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)
ASUS Fonepad 7 (ME372CG en ME372CL)
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.