Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer introduceert 8-inch Iconia W4 met Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2013, 14:15 CategorieWindows

Het komt niet als een grote verrassing maar Acer heeft vandaag de Iconia W4 aangekondigd. Deze nieuwe tablet draait op het vandaag gelanceerde Windows 8.1 en is de opvolger van de Iconia W3 die nog geen vier maanden geleden geïntroduceerd werd.

Acer Iconia W4

De Acer Iconia W4 komt op veel punten overeen met zijn voorganger maar is op een klein aantal belangrijke punten verbeterd. De Iconia W3 had namelijk een zeer matig display en kon qua prestaties ook geen indruk maken. Om deze reden is het nieuwe model voorzien van een ips lcd display dat moet zorgen voor wijdere kijkhoeken en een hoge helderheid. Daarbij maakt het display gebruik van de “Zero Air Gap technology,” wat wil zeggen dat er geen lucht tussen het paneel en het lcd zit. Dit moet zorgen voor een betere leesbaarheid en minder reflecties. Ook is de processor vervangen voor een nieuwe generatie Intel Bay Trail-chip, de Atom Z3740 om precies te zijn.

Acer-Iconia-W4-2

Verder is de Iconia W4 (W4-820) uitgerust met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 2 megapixel camera en aan de achterzijde een 5 megapixel variant. Ook is het nieuwe model voorzien van een microSD-kaartlezer, een microHDMI-poort, wifi, Bluetooth 4.0 en een gps-module. Wat betreft de software draait de tablet op Windows 8.1 en wordt een gratis versie van Microsoft Office 2013 Home & Student meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de Iconia W4 in november in de Nederlandse winkels verschijnt voor een prijs vanaf 329 euro. Naast de tablet worden cover met daarin passend Bluetooth keyboard gelanceerd. Met de cover kan de tablet in een hoek geplaatst worden om comfortabel op het Bluetooth keyboard te kunnen typen. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Acer Iconia W4

  • Delen:
Acer Iconia W4 (W4-820)
Windows 8

Reacties

  1. hubert
    22 augustus, 2015 om 12:45

    Ik kan mijn bleutoonh niet gebruiken hoe kan dat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.