Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeeldingen en specs Lenovo IdeaPad B6000-F en B8000-F duiken op

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2013, 16:01 CategorieAndroid

Afgelopen week liet Lenovo weten aan een uniek product te werken dat beschikt over eigen ‘benen’ en hiermee tegen de zwaartekracht in kan gaan. Het was nog wat onduidelijk wat Lenovo bedoelde maar vandaag wordt een hoop duidelijk.

In zowel Duitsland als Italië is bij een aantal webwinkels informatie opgedoken over de Lenovo IdeaPad B6000-F en de IdeaPad B8000-F, twee nog onaangekondigde tablets met een unieke feature. Het belangrijkste dat beide tablets gemeen hebben is namelijk een nieuwe manier, een mechanisme, om de tablet in een hoek op tafel te plaatsen.

Lenovo-IdeaPad-B8000-F

De tablets beschikken over een dikker en rond gedeelte aan de onderzijde waarin zich een standaard bevindt. Deze standaard zorgt ervoor dat de tablets in verschillende hoeken, van nagenoeg horizontaal tot nagenoeg verticaal, gezet kunnen worden. Of dit ook daadwerkelijk voor een betere gebruikservaring zorgt moeten we afwachten maar het ziet er in ieder geval interessant uit.

Lenovo-IdeaPad-B8000-F-2

Een design als dit zonder standaard is overigens niet uniek. Wie herinnert zich de Sony Tablet S en Xperia Tablet S nog? Deze tablets beschikten ook over een design dat aan één zijde dikker was dan de andere zijde. Dit moest volgens Sony het zwaartepunt verleggen en daardoor zou de tablet beter in de hand liggen. Of Lenovo er net zo over denkt met dit design is niet duidelijk.

Lenovo IdeaPad B6000

De IdeaPad B6000-F is het kleinste model van de twee met een formaat van 8-inch en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De tablet is uitgerust met een MediaTek MT8125 quadcore-processor die een kloksnelheid van 1.2GHz heeft. Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een microUSB-poort, Bluetooth 4.0, gps en Android 4.2 Jelly Bean software. Geen bijzondere specificaties dus maar dan focus ligt dan ook vooral op het design en het gebruik. Daarbij beloofde Lenovo vorige week ook de langste batterijduur tot nu toe en dat moet verwezenlijkt worden door een 6000mAh batterij die 16 uur aan speel- en werkplezier brengt.

Lenovo-IdeaPad-B6000-F

Lenovo IdeaPad B8000

De Lenovo IdeaPad B8000-F is met 10-inch een stuk groter maar beschikt over nagenoeg dezelfde specificaties als zijn kleinere broer. Zo is ook deze tablet voorzien van de MediaTek MT8125-processor, een 1.280 bij 800 pixels resolutie en 16GB aan opslaggeheugen. De batterij in dit model, een 9000mAh-versie, is een stuk groter en moet voor 18 uur aan werk- en speelplezier zorgen. Als ook uit de eerste reviews blijkt dat dit gehaald kan worden dan heeft Lenovo op dit gebied in ieder geval een winnaar in handen.

Lenovo-IdeaPad-B8000-F-3

Prijs en beschikbaarheid

Lenovo heeft de tablets zelf nog niet officieel gelanceerd en daarom is er maar weinig informatie over prijs en beschikbaarheid. Een aantal Duitse en Italiaanse winkels bieden de tablets echter aan voor prijzen doe rond de 230 euro voor de 8-inch versie en rond de 300 euro voor de 10-inch variant liggen. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.