Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Allwinner en Rockchip komen met nieuwe processors voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2013, 11:15 CategorieHardware

Eerder deze week kondigde het Chinese MediaTek een nieuwe processor aan, en vandaag is het de beurt aan de concurrentie; Rockchip en Allwinner. Beide chipfabrikanten komen met nieuwe chips voor tablets.

Rockchip en Allwinner chips zien we (in Nederland) wat minder vaak terug in tablets dan MediaTek, maar onder meer Archos neemt veel chips bij deze fabrikanten af. Als het aan de chipfabrikanten zelf ligt worden er de komende maanden meer tablets uitgerust met een nieuwe processor van de bedrijven.

Allwinner komt met een verbeterde versie van de Allwinner A23. Deze chip, gebaseerd op twee ARM Cortex A7-kernen met een kloksnelheid van 1.5GHz, krijgt een snelheidsverhoging naar 1.8GHz. Daarbij is de 40nm chip voorzien van een Mali 400 MP2 grafische processor en ondersteuning voor 1.280 bij 800 pixels displays.

Rockhip komt met de compleet nieuwe RK32XX. Deze processor beschikt over vier ARM Cortex A12-kernen, de iets minder krachtigere variant van de Cortex A15 die we in onder meer de Samsung Exynos 5 en Nvidia Tegra 4 chips terugvinden. De nieuwe processor is gebaseerd op een 28nm architectuur, is voorzien van een Mali T624 grafische processor, en biedt ondersteuning voor 4G/LTE en resoluties tot 3.840 bij 2.160 pixels. De chip moet eind dit jaar nog beschikbaar zijn voor fabrikanten van tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.