Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat-update snel beschikbaar voor Nexus 7 en Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2013, 19:45 CategorieAndroid

Google heeft vandaag Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, officieel aangekondigd. Daarbij gaf het bedrijf aan dat de update voor de Nexus 7 en Nexus 10 snel uitgerold wordt.

Android 4.4 KitKat is geen bijzonder grote update maar brengt wel een aantal interessante verbeteringen en optimalisaties. Zo moet deze versie van Android sneller en soepeler draaien op tablets met mindere specificaties, en is het uiterlijk schoner en simpeler geworden. Alle verbeteringen vind je in het wat is er nieuw in Android 4.4 KitKat artikel.

Google heeft daarbij laten weten dat de Nexus-toestellen op korte termijn een update kunnen verwachten. Zowel de eerste generatie Nexus 7 en de tweede generatie Nexus 7 als de Nexus 10 krijgen een update naar Android 4.4 KitKat. Het is nog niet bekend wanneer deze update uitgerold zal worden maar de verwachting is dat de update binnen een aantal dagen beschikbaar gesteld wordt.

Voor tablets van andere fabrikanten blijft het zoals altijd afwachten of de update beschikbaar gesteld wordt. Google geeft aan dat nagenoeg alle smartphones en tablets met Android 4.4 KitKat overweg kunnen maar het is aan fabrikanten zelf om tijd en geld in een update te investeren. Mochten fabrikanten van tablets meer informatie geven, lees je dat natuurlijk bij ons.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. S.O.
  26 november, 2013 om 7:53

  Het is nu 26 november, en mijn Nexus 7 (2013) heeft nog altijd geen update ontvangen. Ik begin een beetje ongerust te worden nadat ik over berichten gelezen heb van gebruikers die de update wel hebben. Kan iemand hier wat verheldering in brengen?

  • mandy
   27 december, 2013 om 15:48

   Google play werkt bij mij niet meer en ik kan geen apps meer downloaden. Ik heb ook geen update gekregen kan iemand me vertellen hoe dat komt?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.