Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple iPad Air review round-up: Wat zijn de eerste conclusies?

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2013, 12:40 CategorieiPad

Vrijdag is het zover; dan kun je in Nederland naar de winkel voor de Apple iPad Air. De vijfde generatie iPad is qua uiterlijk compleet vernieuwd, draait op de nieuwste versie van iOS en beschikt over een krachtigere processor. Maar, is dit voldoende om te kunnen overtuigen?

Specificaties en vergelijkingen

Vandaag zijn de eerste reviews van de iPad Air gepubliceerd en in dit artikel zetten we kort de belangrijkste conclusies uit deze reviews onder elkaar. Voor de specificaties van Apple’s vijfde generatie iPad kun je terecht op de productpagina van de iPad Air. Ook hebben we reeds een vergelijking gemaakt waarin we de iPad Air tegenover de vierde generatie iPad en de iPad 2 zetten.

iPad-Air-6

iPad Air kopen

Voor alle informatie over het kopen van een iPad Air, met winkels en prijzen, kun je terecht in het artikel over de verkoop van de iPad Air in Nederland.

Reviews

Engadget

De conclusie van de review van Engadget is weinig verrassend. Volgens de website is de iPad Air de beste iPad tot nu toe en ook de beste tablet die je kunt kopen in het 10-inch segment. Engadget geeft ook aan dat de iPad Air voldoende verbeteringen kent om je oude iPad te upgraden. 

Surprise: the iPad Air is the best iPad we’ve reviewed. It’s also the most comfortable 10-inch tablet we’ve ever tested. Not every manufacturer can produce a thin and light device without also making it feel cheap or flimsy, but Apple nailed it. Factor in a sizable boost in performance and battery life, and the Air is even more compelling.

TechCrunch

TechCrunch is vooral enthousiast over het feit dat Apple de tablet veel slanker en lichter heeft kunnen maken, zonder aan batterijduur in te leveren. De website verwacht echter hevige concurrentie van Apple’s eigen iPad mini retina die over dezelfde krachtige processor, dezelfde hoge resolutie maar een kleiner formaat beschikt. Dit kleinere formaat lijkt voor veel consumenten het ideale formaat te zijn.

The iPad Air is a huge improvement over the iPad 4th-gen, or the iPad 2, pictured in the gallery. Its form factor is the best currently available for a 10-inch tablet, and it provides a great blend of portability and usability that leans towards the media device end of the spectrum.

Daring Fireball

Volgens John Gruber van Daring Fireball is de iPad Air de ideale laptop-vervanger voor diegenen die licht willen reizen, zeker wanneer je vooruit kunt met het aanbod aan iOS apps. De tablet is echter volgens Gruber door het lichte gewicht en de minimale afmetingen ook interessant voor MacBook-gebruikers die ook een iPad mee willen nemen.

For those whose software needs are such that they can truly go iOS-only, the new iPad Air is a compelling option as an alternative to a Mac or PC laptop. The iPad Air makes an iPad 3/4 feel heavy; it makes an 11-inch MacBook Air feel like an anchor.

Pocketlint

Hoewel Pocketlint de iPad mini retina als mogelijke bedreiging voor de iPad Air ziet, is de website bijzonder enthousiast over het apparaat. Men noemt het dan ook de beste iPad die Apple tot op heden gemaakt heeft. Wel begrijpt de website dat er voor de die-hard fans een wow-factor ontbreekt, wat mogelijk in de vorm van een vingerafdrukscanner gerealiseerd had kunnen worden.

Apple has done it again: the iPad Air is a tablet better than the last iPad. Simply put the iPad Air is the best iPad the company has ever made. It’s light, it’s thin, it’s fast, it’s amazing.

Mashable

Mashable ziet onder meer de hoge resolutie van het indrukwekkend goede display, de krachtige prestaties van de A7-processor en het grote (deels gratis) app-aanbod als belangrijkste pluspunten van de iPad Air. Het is echter het design en de premium bouwkwaliteit die de tablet boven de concurrentie doen uitstijgen. 

Yes, it’s true, the iPad Air is essentially a larger iPad Mini Retina. For some, that’s a disappointment. For me, the new iPad Air is close to everything a consumer tablet should be: Light, fast, fun, beautiful and a little bit like the future.

Anandtech

Volgens Anandtech heeft Apple geen fundamentele veranderingen doorgevoerd, afgezien van het design, maar heeft het bedrijf wel de schroeven weer wat steviger vastgedraaid zodat de iPad Air de beste keuze is wanneer je in de markt bent voor een 10-inch tablet. 

The iPad Air is the most significant upgrade to the 9.7-inch iPad in its history. It’s lighter, more portable, more usable and faster than any previous iPad. It doesn’t fundamentally change what you can do with a tablet, but if you’re in the market for one the iPad Air really is the best iPad to date.

Prijs en beschikbaarheid

De Apple iPad Air is vanaf 1 november in Nederland te koop voor een prijs van 479 euro. Hiervoor krijg je de 16GB wifi-only variant. Je kunt kiezen uit een zwart/grijze en een zilver/witte variant, 16GB tot 128GB aan opslaggeheugen en een wifi-only of 4G/LTE versie. 

Een overzicht van alle specificaties, de laagste prijzen, de reviews en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de iPad Air.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.