Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vernieuwt Pages, Numbers en Keynote iWork-apps voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 10:33 CategorieApplicaties

Apple brengt niet alleen een nieuwe iPad Air en een iPad mini met retina display op de markt. Het bedrijf introduceert ook vernieuwde iWork-apps voor de iPad en Mac. 

De iWork-apps, bestaande uit Pages, Numbers en Keynote, krijgen een make-over in de stijl van het onlangs geïntroduceerde iOS 7. Het uiterlijk van de apps is vereenvoudigd waardoor de focus volgens Apple op de content en datgene dat je aan het maken bent komt te liggen.

Bij Pages wordt nu gebruik gemaakt van vensters die zich aanpassen aan hetgeen dat je geselecteerd hebt. Zo krijg je en venster met tekst-opties te zien wanneer je een tekst schrijf en krijg je een venster met opties voor afbeeldingen te zien zodra je een afbeelding selecteert. Bij Numbers heeft Apple de mogelijkheid voor interactieve diagrammen en grafieken die live resultaten kunnen tonen toegevoegd. Keynote is uitgebreid met nieuwe effecten en animaties voor nog aantrekkelijkere presentaties.

iWork-nieuw

Alle drie de apps zijn ook gratis te gebruiken via iCloud. Een nieuwe feature hier is de mogelijkheid om samen met iemand anders aan een document te werken. Na het versturen van een link kan de ander tegelijkertijd aan hetzelfde document werken.

De iWork-apps voor iOS en Mac zijn voor een prijs van 8,99 euro per stuk te downloaden uit de App Store maar worden vanaf nu gratis geleverd met elk nieuw iOS-apparaat en elke nieuwe Mac.

 • Delen:

Reacties

 1. Joke
  11 augustus, 2014 om 21:31

  Kan ik met de nieuwe versie van pages, ook met de Dropbox werken i.p.v. De icloud. ?
  Voordat ik de pages-app aanschaf wil ik dat graag weten.
  Ik heb een iPad-Air van nov 2013
  Graag uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Joke Spek

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.