Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert de GamePad 2: een tablet ingericht voor games

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2013, 19:26 CategorieAndroid

In 2012 introduceerde Archos haar eerste generatie GamePad, een tablet die speciaal ontwikkeld is voor het spelen van games. In 2013 brengt de Franse fabrikant een flink verbeterde versie op de markt in de vorm van de GamePad 2.

Archos GamePad 2

De tweede generatie GamePad is vandaag officieel gelanceerd, maar tijdens IFA 2013 in september mochten wij al kort even met de tablet spelen. We waren met name onder de indruk van het goede display, de premium bouwkwaliteit en de snelle prestaties. Dat was ook eigenlijk geen verrassing want Archos heeft gekozen voor betere componenten, waaronder een krachtigere processor, een ips display dat bij Panasonic vandaan komt en controllers die door de leverancier van Sony gemaakt worden. Daarbij is het design aangepast zodat de tablet beter in de hand ligt.

Archos-GamePad-2-1

Kijkend naar de specificaties is de GamePad 2 er in ieder geval flink op vooruit gegaan. Zo beschikt de tablet over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 2GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer. Ook is er dual-band wifi, Bluetooth 4.0, Wireless Display, een microUSB-poort en een miniHDMI-poort aan boord. Het meest opvallende zijn natuurlijk de fysieke knoppen die we op de tablet terugvinden. Deze zijn volgens de Franse fabrikant sneller en nauwkeuriger dan op de vorige generatie.

Een belangrijk onderdeel is de software. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean met een aantal apps van Archos en toegang tot de Google Play Store. Speciaal voor games zijn echter wat extra dingen toegevoegd. Zo maakt de tablet gebruik van Google’s eigen Android SDK waarmee ontwikkelaars ondersteuning voor fysieke knoppen kunnen toevoegen, is er een speciale app store voor games aanwezig (gebaseerd op content in de Play Store) en is de Game Mapping Tool, waarmee je elke spel dat over touchscreen knoppen beschikt kunt laten werken met de fysieke knoppen, verbeterd waardoor nagenoeg elk spel met de fysieke knoppen te spelen is. 

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de GamePad 2 vanaf november in de Nederlands winkels ligt voor een adviesprijs van 199,99 euro. Meer informatie over de features van deze tablet, alle specificaties en een overzicht van de games die gratis meegeleverd worden vind je op de productpagina van de Archos GamePad 2

 • Delen:
Archos GamePad 2
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Wesley Bakker
  09 oktober, 2013 om 19:36

  Ze dachten: laten we de PS Vita meer even kopieëren?

  • Wesley Bakker
   09 oktober, 2013 om 19:36

   Maar*

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.