Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (herfst 2013)

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2013, 12:11 CategorieBeste tablets koopgids

De zomer is op het gebied van nieuwe Android tablets die in de Nederlandse winkels verschenen nogal rustig geweest maar dat neemt niet weg dat we de balans weer moeten opmaken. De herfst van 2013 is namelijk aangebroken en dus zetten we de beste Android tablets voor dit seizoen weer onder elkaar. Wel moeten we hierbij zeggen dat er de komende weken en maanden flink wat nieuwe Android tablets verwacht worden dus hou deze lijst en de nieuwe lijst voor de winter zeker in de gaten.

Zoals elk seizoen zetten we de beste tablets onder elkaar, gebaseerd op onze eigen ervaringen, die van bezoekers en de populariteit van tablets. In dit artikel kijken we naar de beste Android tablets, maar mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jouw voorkeur naar uitgaat dan kun je terecht in de artikelen met de beste Windows 8 tablets van dit moment en beste tablets algemeen.

Alles over Android

Android heeft inmiddels bijna geen introductie meer nodig, maar mocht je meer over het besturingssysteem willen weten dan kun je terecht in ons tablet besturingssystemen overzicht. Hoewel er op het gebied van nieuwe hardware niet heel veel nieuws in de winkels verschenen is, zijn er op het gebied van software wel interessante ontwikkelingen geweest. Na de introductie van Android 4.2 Jelly Bean vorig jaar heeft Android deze zomer Android 4.3 Jelly Bean gepresenteerd en verwachten we later dit jaar ook Android 4.4 KitKat al. Van deze laatste versie is echter nog maar weinig bekend. Mocht je er nog niet uit zijn of Android voor jou geschikt is dan kun je terecht in ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals we ook bij eerdere ‘beste tablets’ artikelen aangaven hoeft onze lijst met tablets niet per se ook de lijst met beste tablets voor jou persoonlijk te zijn. Dit is namelijk grotendeels afhankelijk van je eigen budget, je verwachtingen, je eisen en en je voorkeuren. Onderstaande lijst met de beste Android tablets van dit moment is puur bedoeld om de keuze voor een Android tablet makkelijker te maken, aan de hand van onze ervaringen en die van bezoekers.

De beste tablets van dit moment

Hoewel er de afgelopen weken en maanden op het gebied van hardware aardig wat mooie Android tablets aangekondigd zijn, is het merendeel hiervan nog niet te koop in Nederland. Er zijn wel wat leuke tablets bijgekomen en twee daarvan vinden we dan ook in deze lijst terug. Daarbij zijn er wat ontwikkeling op het gebied van software en prijs geweest waardoor de lijst iets veranderd is. Onderaan dit artikel vind je een overzicht van de tablets waar we met smart op wachten en die mogelijk een plek in ons volgende ‘beste tablets’ overzicht kunnen veroveren. 

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Google Nexus 7 (2013)

Dé tablet die niet in deze lijst mag ontbreken en die ook een nieuwkomer is, is de nieuwe Google Nexus 7. Google heeft samen met ASUS weer een bijzonder indrukwekkend apparaat neer weten te zetten, zowel kijkend naar de specificaties als kijkend naar de prijs. Voor 259 euro krijg je namelijk een 7-inch tablet met hoge resolutie ips lcd display, een quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, het nieuwe Android 4.3 Jelly Bean en features als NFC en ondersteuning voor draadloos opladen. De nieuwe Google Nexus 7 biedt indrukwekkende prestaties, beschikt over een zeer goed display, komt met de stock-versie van Android 4.3 en is voorzien van een aantrekkelijk prijskaartje. Kortom, een pakket waar je wanneer je op zoek bent naar een 7-inch tablet niet omheen kunt.

Nieuwe-Google-Nexus-7-2013-review-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 (2013) of lees onze uitgebreide review.

Sony Xperia Tablet Z

Een high-end tablet die we ook in het vorige ‘beste tablets’ artikel tegenkwamen is de Sony Xperia Tablet Z. Sony heeft een zeer fraaie tablet op de markt gebracht met een aantal interessante specificaties en features. Zo is de Xperia Tablet Z niet alleen  waterdicht en stofbestendig, maar ook voorzien van een hoge resolutie display met prima kijkhoeken, een zeer slank design en krachtige prestaties. Ook op het gebied van software laat Sony zien niet stil te zitten. De tablet is echter niet goedkoop maar als je op zoek bent naar een 10-inch tablet, krachtige prestaties, een slank en licht apparaat en een lange batterijduur dan is de Xperia Tablet Z zeker het overwegen waard.

Xperia-Tablet-Z-review-totaal

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Tablet Z of lees onze uitgebreide review.

ASUS MeMO Pad HD 7

De ASUS MeMO Pad HD 7 werd net na de publicatie van ons vorige artikel in Nederland gelanceerd maar de tablet liet een zeer goede indruk achter waardoor we hem achteraf nog aan de lijst hebben toegevoegd. Ook deze keer is er nog een plekje gereserveerd voor de ASUS MeMO Pad HD 7, met als belangrijke argumenten het prijskaartje van minder dan 150 euro, het boven gemiddeld goede display, de prima prestaties en de soepele Android-ervaring. Vooral wanneer je budget niet al te groot is en je toch een goede tablet wilt dan is de MeMO Pad HD 7 absoluut een aanrader.

ASUS-MeMO-Pad-HD-7-hands-on

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS MeMO Pad HD 7 of lees onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Note 8.0

De Galaxy Note 8.0 is een tablet die we eerder al in de lijst terugzaken maar is nog steeds een interessante optie wanneer je op zoek bent naar een tablet waarmee je mobiel kunt zijn, waarmee tekenen en schrijven tot de mogelijkheden behoren en waar Samsung’s bekende TouchWiz interface op geïnstalleerd is. De Galaxy Note 8.0 is een zeer complete tablet waarop niets ontbreekt en waarmee je een vloeiende Android-ervaring voorgeschoteld krijgt. Een ideale tablet voor iedereen die zowel content wil consumeren als content wil produceren.

Galaxy-Note-8-0-totaal-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 8.0 of lees onze uitgebreide review.

HP SlateBook x2

We hebben lang getwijfeld over welke tablet de vijfde plaats in onze lijst moet bezetten en uiteindelijk is het de HP SlateBook x2 geworden, een hybride tablet met keyboard dock. Hoewel dit model zijn beperkingen heeft, onder meer het wat mindere display en een tegenvallende afwerking, biedt de SlateBook x2 wel krachtige prestaties en veel aansluitingsmogelijkheden voor een prijs van 490 euro inclusief keyboard dock. Als je het toetsenbord als fijne extra ziet voor het geval je het nodig hebt en je kan leven met de randjes en openingen in de tablet zelf dan is de HP SlateBook x2 een fijne tablet en wat ons betreft een aanrader.

HP-SlateBook-x2-review-totaal

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP SlateBook x2 of lees onze uitgebreide review.

Eervolle vermeldingen

Net als bij eerdere ‘beste tablets’ artikelen willen we naast bovenstaande Android tablets nog een aantal andere modellen een eervolle vermelding geven omdat ze op één of meerdere gebieden uitblinken. Zo is de ASUS FonePad nog steeds een zeer interessante tablet wanneer je op zoek bent naar een model met 3G-module en de mogelijkheid om te bellen, heeft Samsung met de Galaxy Tab 3 (8.0) en Galaxy Tab 3 (10.1) twee interessante middenklasse tablets als je van de TouchWiz-interface houdt, en heeft Toshiba met de Excite Pro en Excite Write twee high-end tablets met hoge resolutie display in het assortiment. Mocht je op zoek zijn naar een phablet dan kun je op dit moment niet om de Samsung Galaxy Note 3 heen.

Nieuwe tablets

De tijd gaat snel want de feestdagen staan alweer voor de deur. Dat betekent ook dat een hoop tablets die de afgelopen weken aangekondigd zijn in de winkels zullen verschijnen. Ondanks dat de meeste tablets qua specificaties en features indrukwekkend zijn kunnen we ze nog niet in deze lijst opnemen, simpelweg omdat ze nog niet te koop zijn en omdat we ze nog niet hebben kunnen testen. Toch willen we een paar tablets die binnenkort verschijnen noemen omdat we er veel van verwachten.

Zo brengt ASUS een hele hoop nieuwe tablets op de markt, waaronder de high-end Transformer Pad TF701 met keyboard dock en de middenklasse MeMO Pad 8 met een formaat van 8-inch. HP komt eind dit jaar meer maar liefst vier nieuwe tablets, waaronder de HP Slate 7 Extreme en de HP Slate 8 Pro. Beide tablets beschikken over een quadcore Tegra 4-processor en een stylus.
Ook Kobo ziet dat nu het moment is op het assortiment uit te breiden en brengt onder meer de Kobo Arc 10HD en Kobo Arc 7HD op de markt. LG heeft de tabletmarkt lang links laten liggen maar probeert het in november van 2013 opnieuw met de introductie van de LG G Pad 8.3 die beschikt over een hoge resolutie display en aan door LG geoptimaliseerde interface.
Samsung doet al jaren goede zaken in de tabletmarkt en brengt de Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) op de markt, de opvolger van de succesvolle eerste generatie Galaxy Note 10.1. Als laatste fabrikant willen we Archos nog even noemen. Hoewel het bedrijf niet bekend staat om de beste tablets komt Archos in het vierde kwartaal wel met een aantal interessante modellen, waaronder de nieuwe Archos 101 XS 2 met keyboard dock en een aantal belangrijke verbeteringen.

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:

Reacties

  1. Ton
    07 oktober, 2013 om 20:39

    De Nexus 10 krijgt spoedig een opvolger maar kan de strijd tegen de huidige 10 inchers nog best aan en verdient op vlak van prijs prestatie in mijn beleving dan ook nog steeds een warme aanbeveling (heb hem zelf ook ;-))

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.