Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Windows 8 tablets van dit moment (herfst 2013)

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2013, 14:20 CategorieBeste tablets koopgids

Aan het weer te merken en aan de datum te zien zijn we alweer begonnen aan de herfst van 2013 en dus is het tijd om de balans op te maken wat betreft de beste tablets. We beginnen deze keer met de beste Windows 8 tablets voor de herfst van 2013, maar hierbij moet aangegeven worden dat er nog veel hybride en convertible modellen in voorkomen. De vloedgolf van stand-alone Windows 8 tablets komt pas in in de komende weken. 

Zoals elk seizoen zetten we de beste tablets algemeen, de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets onder elkaar. Deze lijst is samengesteld door te kijken naar onze eigen reviews, reacties van bezoekers en populariteit van bepaalde tablets. Mocht Android je voorkeur hebben dan kun je terecht in ons artikel met de beste Android tablets van dit moment. Ook kun je terecht in ons beste tablets algemeen. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals we bij elk ‘beste tablets’ artikelen aangeven is deze lijst niet voor iedereen een zekerheid. De beste tablet voor jou persoonlijk is namelijk afhankelijk van je eigen budget, je verwachtingen en je voorkeuren. Zet vooral je eigen wensen en eisen op papier en ga vervolgens de reviews van onderstaande tablets/laptops langs om te kijken of het betreffende model ook voor jou interessant is. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of Windows 8 het besturingssysteem voor jou is, neem dan onze vijf redenen om voor Windows 8 te gaan door. Onderstaande lijst met de beste Windows 8 en Windows RT tablets van dit moment is puur bedoeld om de keuze voor een Windows 8 tablet makkelijker te maken, aan de hand van onze ervaringen.

Wat is Windows 8?

Windows 8 is inmiddels al bijna een jaar geleden gelanceerd en zal bij de meeste mensen dan ook bekend zijn, maar mocht je toch nog wat meer willen lezen over het besturingssysteem van Microsoft dan kun je terecht in onze Windows 8 gids. Daarbij is het belangrijk om te weten dat Microsoft deze maand de grote Windows 8.1 update uitrolt. Hiermee worden diverse verbeteringen geïntroduceerd. Lees ook ons artikel over alle vernieuwingen binnen Windows 8.1.

De beste tablets van dit moment

In onderstaande lijst vind je de beste Windows 8 tablets van dit moment, maar zoals gezegd zijn het veelal nog hybride modellen die dus ook een duidelijke laptop-functie hebben. Het merendeel van de stand-alone Windows 8 tablets wordt eind dit jaar pas verwacht. Ook moet gezegd worden dat een aantal tablets al in de vorige versie van dit artikel stonden omdat er in de tussentijd niet veel nieuwe modellen gelanceerd zijn. De nieuwste generatie Windows 8 tablets pakken we dan ook mee in het artikel voor de winter van 2013/2014. Voor deze lijst, welke niet over een speciale volgorde beschikt, hebben we met name gekeken naar de reviews die we de afgelopen maanden gepubliceerd hebben, maar ook naar nieuwe tablets, updates, prijzen en andere ontwikkelingen.

Update: Microsoft Surface 2 tablets zijn toegevoegd en vervangen de eerste generatie Surface tablets.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 2 en Surface 2

Bovenaan de lijst zien we nog steeds de Surface tablets van Microsoft terug, maar deze keer de tweede generatie. Microsoft heeft vele verbeteringen doorgevoerd die met name goed zichtbaar zijn in de Surface 2, het model dat op Windows RT draait. Niet alleen is de tablet een stuk slanker en lichter geworden, ook zijn de prestaties verbeterd, is de batterijduur verlengd en is het display voorzien van een hogere resolutie. De Surface Pro 2 is nog steeds een echte krachtpatser, met een langere batterijduur meer opties voor werkgeheugen en opslaggeheugen. Voeg daar twee verbeterde covers met geïntegreerd keyboard aan toe en je hebt een indrukwekkende tablet voor diegenen die de balans zoeken tussen content consumeren en produceren, en een indrukwekkende tablet voor diegenen die het apparaat inzetten als werkpaard. 

Microsoft-Surface-2-gebruik

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 2 en Microsoft Surface Pro 2 of lees onze Surface 2 review.

HP EliteBook Revolve

De HP EliteBook Revolve is een apparaat dat we al enige tijd geleden getest hebben maar waar we nog steeds van onder de indruk zijn. Dit is een zogenaamde convertible waarbij het display gedraaid kan worden om het geheel als tablet te gebruiken. Toch is de Revolve een apparaat dat vooral indruk maakt wanneer je hem als laptop gebruikt, mede door een goed keyboard, krachtige prestaties, een lange batterijduur en een aantal interessante features voor de zakelijke gebruiker. Hiervoor moet echter wel relatief veel betaald worden maar met name de zakelijke gebruiker zal dit geld er zeker voor over hebben.

HP-Elitebook-revolve-open

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP EliteBook Revolve of lees onze uitgebreide review.

ASUS Transformer Book

ASUS staat bekend om haar Transformer Pad modellen, Android tablets met een afneembaar keyboard dock, maar ook op het gebied van Windows 8 is dit concept geïmplementeerd. De Transformer Book TX300 is een interessante hybride Windows 8 tablet/laptop met een groot aantal aantrekkelijke features. Zo beschikt het apparaat over een high-res display, een krachtige Intel-processor, een comfortabel keyboard met backlight, veel connectiviteitsopties en een extra 500GB harddisk in het dock. Echter is dit apparaat ook weer met name ideaal als laptop en door zijn grootte minder als tablet. De Transformer Book TX300 is wat ons betreft een echte aanrader maar mogelijk loont het even geduld te hebben want ASUS komt binnenkort met een opvolger die het zonder harddisk in het dock moet doen maar wel over Intel’s vierde generatie Haswell-processor beschikt. Daarbij brengt de Taiwanese fabrikant later dit jaar ook een kleinere versie uit in de vorm van de Transformer Book T100.

ASUS-Transformer-Book-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS Transformer Book of lees onze uitgebreide review.

Lenovo Miix 10

De Lenovo Miix 10 is eigenlijk een stand-alone tablet met de volledige versie van Windows 8 en een Intel Atom-processor, maar door de meegeleverde keyboard cover moeten we het toestel toch enigszins als hybride zien. Lenovo weet echter een indrukwekkend goed keyboard in een slanke cover te verwerken en biedt een tablet met boven gemiddelde prestaties en een goede bouwkwaliteit. Ook is het display voorzien van wijde kijkhoeken en een hoog contrast, en krijg je voldoende aansluitingsmogelijkheden om de tablet voor zowel content consumptie als productie in te zetten.

Lenovo-Miix-10-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Miix 10 of lees onze uitgebreide review.

ASUS Taichi

Ook de ASUS Taichi is een nieuwkomer in deze lijst maar is een apparaat dat niet voor iedereen weggelegd is. De Taichi is namelijk een uniek model door het gebruik van twee displays. Het display aan de voorzijde is een ‘normaal’ display zonder touchscreen en dus ideaal in laptopmodus. Het display aan de achterzijde is voorzien van een touchscreen waardoor je het apparaat dichtgeklapt als tablet kunt gebruiken. Daarbij is ook hetgeen wat je hiervoor moet betalen niet mis. De Taichi is echter een indrukwekkend apparaat met een soepele Windows 8-ervaring, krachtige prestaties, een premium design en bouwkwaliteit, goede displays en handige mogelijkheden door de twee displays. 

ASUS-Taichi-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS Taichi of lees onze uitgebreide review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals gezegd is de ideale Windows 8 tablet of convertible voor jou afhankelijk van meerdere factoren en daarom geven we altijd ook een paar eervolle vermeldingen van tablets die op één of meerdere punten uitblinken. Zo is de Lenovo IdeaPad Yoga 11 een ideaal apparaat wanneer je prijsbewust zoekt en geen problemen hebt met Windows RT, is de HP Envy x2 interessant als je een hybride model met goede prestaties en Windows 8 zoekt, en kan de Lenovo IdeaPad Yoga 13 je in alle posities en standen een vloeiende Windows 8-ervaring bieden.

Deze keer moeten we het echter ook even hebben over nieuwe tablets. We zitten namelijk net in de periode dat er veel aangekondigd is maar dat van deze aangekondigde modellen nog maar weinig te koop is. Wat we zien is dat veel fabrikanten nu met (kleine) stand-alone tablets komen, waaronder de Toshiba Encore, de HP Omni 10, de Dell Venue 11 Pro en Dell Venue 8 Pro en de Sony VAIO Tap 11. Ook zijn er veel nieuwe hybride modellen aangekondigd die later dit jaar op de markt verschijnen, waaronder de HP Spectre x2, de Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro en de Sony VAIO Fit Multi-flip. Mochten we op korte termijn één van deze modellen ter review krijgen en onder de indruk zijn passen we deze lijst vanzelfsprekend zo snel mogelijk aan. 

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.