Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell introduceert Venue 7 en Venue 8 Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2013, 19:54 CategorieAndroid

Dell heeft vandaag flink wat nieuwe producten gelanceerd, waaronder twee Windows 8 tablets en een Windows 8 convertible. Daarnaast brengt het bedrijf twee Android tablets op de markt; de Venue 7 en Venue 8.

Dell Venue 7

De nieuwe Dell Venue 7 is zoals de naam al doet vermoeden een 7-inch tablet maar kan kijkend naar de specificaties de concurrentie niet aan met de Google Nexus 7. Dit model is uitgerust met een Intel Atom Z2560 Clover Trail+ processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, en een ips lcd display dat voorzien is van een 1.280 bij 800 pixels resolutie. De tablet draait op het recente Android 4.2.2 Jelly Bean.

Dell-Venue-7-2

Verder is de tablet uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, een opslaggeheugen van 16GB, een microSD-kaartlezer, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0 en GPS. Later wordt er ook een 3G-versie op de markt gebracht. Aan de voorzijde van de tablet vinden we een VGA-camera en aan de achterzijde een 3.0 megapixel camera. Qua aansluitingen is de Venue 7 voorzien van een microUSB-poort, een koptelefoonaansluitingen en een optionele SIM-kaartlezer.

Dell Venue 8

Het 8-inch model heeft de naam Venue 8 gekregen en beschikt over eenzelfde resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is de tablet voorzien van een iets krachtigere Intel Atom Z2580 Clover Trail+ met een kloksnelheid van 2GHz, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De overige specificaties komen overeen met het 7-inch model, waaronder de 2GB aan werkgeheugen, Bluetooth 4.0, de microSD-kaartlezer en de microUSB-poort. Dit model komt in een 8GB en 16GB wifi-only variant, en een 32GB wifi plus 3G-versie.

Dell-Venue-8

Prijs en beschikbaarheid

Beide tablets moeten binnenkort in de VS verschijnen. De Venue 7 krijgt een adviesprijs vanaf 149,99 dollar, terwijl de Venue 8 voor een prijs vanaf 179,99 dollar over de toonbank gaat. De tablets komen niet naar Nederland, aldus een woordvoerder van Dell Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.