Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell lanceert Venue 8 Pro en Venue 11 Pro Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2013, 18:55 CategorieHardware

Nadat vorige maand HP een hele reeks nieuwe tablets introduceerde is het vandaag de beurt aan Dell. Het bedrijf lanceert vier nieuwe tablets, waarvan twee modellen met Windows 8; de Venue 8 Pro en de Venue 11 Pro.

Dell Venue 11 Pro

De Venue 11 Pro is het vlaggenschip van de Amerikaanse fabrikant. Deze tablet is uitgerust met een 10.8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Natuurlijk draait de tablet op Intel’s onlangs aangekondigde Bay Trail Atom-processor, en deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Je hebt echter de keuze om de Atom-processor te vervangen voor een Intel Core i5-processor van de vierde generatie. Deze moet krachtige prestaties bieden, zonder het gebruik van een actieve koeling. Daarbij is het werkgeheugen uit te breiden tot 8GB en kun je gaan voor een 256GB SSD.

Dell-Venue-11-Pro-2

Verder is de tablet uitgerust met een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een volwaardige USB 3.0-poort, ondersteuning voor een optionele drukgevoelige Synaptics stylus, een profiel van 10 millimeter (Atom-versie) en een batterijduur van minimaal 8 uur. De batterij kan overigens in alle modellen vervangen worden. Voor de zakelijke gebruiker komt er ook een variant met een SmartCard reader, een vingerafdrukscanner en een TPM-module. 

Dell-Venue-11-Pro

Dat is echter niet alles want ook aan het comfortabel kunnen typen is gedacht. Dell introduceert namelijk een slanke keyboard cover welke lijkt op de Touch Cover van Microsoft. Deze cover doet ook dienst als magnetische standaard voor de tablet. Wanneer je iets meer body nodig hebt is er ook de optie voor een volwaardig keyboard dock, wat weer doet denken aan de Transformer tablets van ASUS. Dit dock beschikt daarbij over een trackpad en een ingebouwde batterij voor wat extra uurtjes werk. Maak je er liever een complete desktop van dan kun je gaan voor een docking station waarop twee externe monitoren en meerdere accessoires aangesloten kunnen worden.

Dell-Venue-8-Pro

Dell Venue 8 Pro

Het kleinere en minder geavanceerde model is de Venue 8 Pro. Deze tablet is uitgerust met een 8-inch ips lcd display, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een Intel Atom Bay Trail-processor. Verder beschikt de tablet over een microUSB-poort, een microSD-kaartlezer om het geheugen van 32GB of 64GB uit te breiden, een microSIM-slot, een afwerking met rubberen structuur en een profiel van 9 millimeter. Ook dit model beschikt over ondersteuning voor een stylus en kan uitgerust worden met een keyboard cover.

Dell-Venue-8-Pro-2

 

Prijs en beschikbaarheid

Beide tablets draaien op Windows 8.1, de grote update die deze maand uitgerold wordt. De Dell Venue 11 Pro is vanaf 19 november te bestellen in Nederland voor een prijs vanaf 498 euro (Atom). De Dell Venue 8 Pro is te koop vanaf 30 december maar een prijs is nog niet bekendgemaakt. In de VS wordt dit model verkocht voor een prijs vanaf 299 dollar.

  • Delen:
Dell Venue 8 Pro
Windows 8
Dell Venue 11 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.