Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell onthult XPS 11 Windows 8 convertible

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2013, 19:36 CategorieHardware

Naast twee nieuwe stand-alone Windows 8 tablets introduceert Dell vandaag een nieuwe convertible tablet. De XPS 11 beschikt over een design waarbij het display volledig omgeklapt kan worden zodat het geheel als tablet te gebruiken is.

Dell XPS 11

Dell introduceert vandaag verschillende nieuwe modellen in de XPS-serie, waaronder de XPS 11 en XPS 12 convertibles. De XPS 11 is compleet nieuw en is voorzien van een design dat we eerder zagen bij onder meer de Lenovo IdeaPad Yoga. Het display kan volledig omgeklapt worden zodat het op het toetsenbord komt te liggen. De behuizing van de XPS 11 is gemaakt van aluminium en koolstofvezel. Hierdoor kan het gewicht (1.1 kilogram) laag gehouden worden. De hybride is 15 millimeter dun en beschikt over Gorilla Glass bescherming.

Dell-XPS-11

Qua specificaties is het apparaat voorzien van een 11.6-inch IGZO lcd display met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels, een Intel Core i3 of i5 processor van de vierde generatie, 4GB aan werkgeheugen, 80GB tot 256GB aan SSD opslaggeheugen, een glazen touchpad, wifi, Bluetooth, Intel Wireless Display en NFC. Qua aansluitingen is de XPS 11 voorzien van twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, een SD-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting.

Dell-XPS-11-3

Dell XPS 12

De XPS 12 kennen we nog van vorig jaar. Dit model is voorzien van een design waarin het display binnen zijn frame kan draaien. Door het display 180 graden te draaien kan de laptop dan als tablet gebruikt worden. Dit model krijgt een nieuwe processor, de vierde generatie Haswell-processor van Intel, maar voor de rest lijkt het apparaat grotendeels gelijk gebleven. 

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe modellen in Nederland is nog niks bekend. In de VS moet de XPS 11 vanaf november te koop zijn voor een prijs vanaf 999 dollar.

  • Delen:
Dell XPS 11
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.