Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #19

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2013, 15:52 CategorieApplicaties

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een app om nieuwe muziek mee te ontdekken.

Bacon Reader

Ik ben een fan van Reddit. Deze website voorziet in mijn dagelijkse portie online. Helaas is er voor Android geen app van Reddit, maar BaconReader is een heel goed alternatief. Zeker op de tablet werkt deze app erg fijn. Met de twee kolommen kun je gemakkelijk door de content scrollen en de afbeeldingen en reacties bekijken. Echt een aanrader als je graag verrast wilt worden met verse content van het web.

BaconReader kun je gratis gebruiken, maar voor de prijs van een pakje bacon kun je de app zonder advertenties gebruiken.

  • BaconReader

SoundHound

Met SoundHound kun je eenvoudig muziek herkennen met je tablet. Je kunt het vergelijken met de bekendere Shazam. Maar SoundHound ziet er wel heel erg gaaf uit op jouw Android tablet.

Linksboven zit de grote knop die je in kunt drukken om muziek te herkennen. De rest van de app is zo ingericht, zodat je gemakkelijk nieuwe muziek kunt ontdekken. Zo kun je zien welke nummers “hot” zijn op dit moment. Daaronder kun je de nummers zien die door andere SoundHound gebruikers zijn ontdekt. Een leuk nummer gevonden? Dan kun je deze vanuit de app direct aanschaffen of afspelen op Spotify.

Er is zowel een gratis als een betaalde versie van SoundHound in de Play Store.

  • SoundHound

Springpad

Nog een alternatief voor Evernote en Microsoft OneNote: Springpad. Springpad is een digitaal scrapbook voor van alles. Van notities tot aan foto’s, recepten en muziek. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

De layout voor de Android tablet is compleet veranderd en het werkt erg fijn. Een reden om Springpad te verkiezen boven de eerder genoemde apps is het visuele aspect. Daarnaast heeft Springpad een aantal mooie integraties. Met Netflix bijvoorbeeld. In Springpad kun je een lijstje aanmaken met de films die je nog wilt zien en op het moment dat deze films beschikbaar zijn in Netflix krijg je hier een melding van. Erg handig!

Springpad kun je gratis downloaden in de Play Store.

  • Springpad

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.