Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #20

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 19:45 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een kookboek-app, weer-app en een fotobewerkings-app.

Skitch

Met deze app van Evernote kan je in een handomdraai afbeeldingen bewerken. Niet het gebruikelijke effect of contrast-verhoging, maar iets anders. Je kan heel simpel dingen duidelijk maken, met het toevoegen van pijlen of teksten. Ook kan je bijvoorbeeld gezichten en nummerplaten onleesbaar maken, dat is vooral handig als je een screenshot wilt delen maar niet je persoonlijke gegevens.

ipad-skitch

Ook kan je bijvoorbeeld snel een foto van een whiteboard maken, opmerkingen toevoegen of persoonlijke informatie pixeleren. Als je klaar bent kan je de afbeelding simpel versturen via bijvoorbeeld e-mail, sms of Airdrop. 

Deze gratis app is verkrijgbaar in de App Store en heeft onlangs een update gehad die het uiterlijk aanpast voor iOS 7.

  • Skitch

Regenmelding

Het is weer herfst en in Nederland staat dat synoniem voor veel regen. Met Regenmelding kan je snel zien of het de komende tijd droog blijft, handig als je de hond wilt uitlaten of droog naar het station wilt fietsen. 

ipad-regenmelding

Je kan de meter nauwkeurig instellen voor waar je gewaarschuwd wilt worden, maar er is ook een GPS-functie waardoor de app ook werkt als je niet thuis bent. Als je een iPad zonder GPS hebt, een Wi-Fi model, dan wordt je locatie verkregen door de nabije netwerken te scannen. Je kunt ook instellen of je gewaarschuwd wilt worden bij lichte neerslag of alleen bij een wolkbreuk. Ook kan je instellen hoeveel tijd er minimaal tussen pushberichten mag zitten.

Regenmelding is voor 1,79 euro verkrijgbaar in de App Store.

  • Regenmelding

Het Fotokookboek – Snel & simpel

Geen inspiratie voor het eten? Met deze app kan je snel eens iets anders maken dan boerenkool met rookworst! Met stap-voor-stap-foto’s en simpele instructies kan je elk recept simpel maken. De foto’s zijn daarbij allemaal prachtig scherp op het Retina scherm.

ipad-fotokookboek

De app bevat 84 recepten, verdeeld over vier thema’s. Als je wilt kun je door middel van een in-app aankoop het aantal recepten uitbreiden tot 240. 

Deze app kost 3,59 euro en is te downloaden in de App Store.

  • Het Fotokookboek - Snel & simpel

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.