Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste tablet met Tizen besturingssysteem gelanceerd in Japan

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2013, 11:51 CategorieBesturingssystemen

In Japan is deze week de eerste tablet met het Tizen besturingssysteem gelanceerd. Het apparaat is met name gericht op ontwikkelaars en moet de ontwikkeling van software stimuleren.

Op dit moment zijn er drie besturingssystemen die er toe doen op het gebied van tablets; Windows 8, Android en iOS. Samsung en Intel werken echter al een tijdje aan Tizen, een open-source platform dat voortkomt uit MeeGo. De verwachtingen voor Tizen zijn hoog maar het ontbreekt nog aan hardware en ondersteuning van ontwikkelaars. Dit laatste wordt nu met de lancering van de eerste Tizen-tablet van het bedrijf Systena aangepakt. Deze tablet is ontwikkeld voor ontwikkelaars en moet de ontwikkeling van apps en andere software voor het besturingssysteem stimuleren. 

Tizen-tablet-2

De tablet zelf is een 10.1-inch model met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Het toestel draait op een ARM Cortex A9-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1.4GHz. Verder beschikt de tablet over 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 2 megapixel camera, Bluetooth 3.0 en wifi. 

Wanneer de eerste Tizen hardware voor consumenten op de markt verschijnt is nog niet bekend. Er gaan al maanden geruchten dat Samsung dit jaar nog een smartphone met Tizen-software op de markt brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.