Facebook lanceert officiële app voor Windows 8.1

17 oktober 2013 1 Minuut 1 Reacties
Facebook

Het is al een aantal keer door Microsoft aangekondigd maar vandaag krijgen gebruikers van Windows 8 en Windows RT eindelijk een officiële app voor Facebook.

De app wordt samen met de grote Windows 8.1 update uitgerold.

Vandaag is dé grote dag voor Microsoft en bezitters van een Windows 8 of Windows RT apparaat. Microsoft rolt later vandaag namelijk Windows 8.1 uit. Deze grote update brengt verschillende verbeteringen naar zowel tablets als desktops en laptops. 

Ook op het gebied van apps kunnen we wat nieuws verwachten want Facebook heeft eindelijk een officiële Windows 8 app. De app van het sociale netwerk is momenteel alleen nog te zien voor diegenen die reeds beschikken over de RTM-versie van Windows 8.1 maar zal later vandaag, zodra de update uitgerold wordt, voor iedereen zichtbaar zijn in de Windows Store. Daar kan de applicatie vervolgens gratis gedownload worden.

De app is qua uiterlijk zoals je zou verwachten van een Faacebook app, met foto’s, status en check-in tabs, en een chat-interface aan de rechterzijde. Ook zijn er bovenin counters te zien met uitnodigingen voor vriendschappen, je inbox met berichten en notificaties. Daarnaast kun je middels de app snel een foto die je bekijkt als bijlage toevoegen aan een e-mail en is er een ingebouwde zoekfunctie.

De Facebook app is alleen geschikt voor Windows 8.1, zo meldt The Verge. Gebruikers die hun apparaat niet updaten naar deze versie krijgen de app dan ook niet te zien. Windows 8.1 is een gratis download en kan dus door iedereen geïnstalleerd worden. 

Reacties (1)