Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook lanceert officiële app voor Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2013, 9:57 CategorieApplicaties

Het is al een aantal keer door Microsoft aangekondigd maar vandaag krijgen gebruikers van Windows 8 en Windows RT eindelijk een officiële app voor Facebook. De app wordt samen met de grote Windows 8.1 update uitgerold.

Vandaag is dé grote dag voor Microsoft en bezitters van een Windows 8 of Windows RT apparaat. Microsoft rolt later vandaag namelijk Windows 8.1 uit. Deze grote update brengt verschillende verbeteringen naar zowel tablets als desktops en laptops. 

Ook op het gebied van apps kunnen we wat nieuws verwachten want Facebook heeft eindelijk een officiële Windows 8 app. De app van het sociale netwerk is momenteel alleen nog te zien voor diegenen die reeds beschikken over de RTM-versie van Windows 8.1 maar zal later vandaag, zodra de update uitgerold wordt, voor iedereen zichtbaar zijn in de Windows Store. Daar kan de applicatie vervolgens gratis gedownload worden.

Facebook-Windows-8-1

De app is qua uiterlijk zoals je zou verwachten van een Faacebook app, met foto’s, status en check-in tabs, en een chat-interface aan de rechterzijde. Ook zijn er bovenin counters te zien met uitnodigingen voor vriendschappen, je inbox met berichten en notificaties. Daarnaast kun je middels de app snel een foto die je bekijkt als bijlage toevoegen aan een e-mail en is er een ingebouwde zoekfunctie.

De Facebook app is alleen geschikt voor Windows 8.1, zo meldt The Verge. Gebruikers die hun apparaat niet updaten naar deze versie krijgen de app dan ook niet te zien. Windows 8.1 is een gratis download en kan dus door iedereen geïnstalleerd worden. 

  • Delen:

Reacties

  1. Roger Sabine
    30 augustus, 2014 om 21:52

    De app Facebook was geïnstalleerd op mijn surface RT. Plotseling was de app niet meer te openen. Via app store kan ik niet herstellen, verwijderen noch toevoegen omdat hij in appstore nog steeds als geïnstalleerd Vermeld staat. Via internet gewoon geraak ik nog wel op de gewone Facebook. Hoe kan ik terug werken via de app??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.