Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu lanceert nieuwe Windows 8 tablets en convertibles

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2013, 11:58 CategorieHardware

Fujitsu is een fabrikant die zich met name richt op de zakelijke markt maar ook voor de intensieve ‘normale’ gebruiker interessante producten op de markt brengt. Deze week heeft het bedrijf diverse nieuwe Windows 8 tablets en convertibles gepresenteerd. Fujitsu komt met de Stylistic Q584 en Q704 tablets die draaien op Windows 8.1, en de Lifebook T734 en T904 convertibles met draaibaar display.

Fujitsu Windows 8 tablets

De Fujitsu Q584 is een stand-alone Windows 8 tablet die middels een keyboard dock omgevormd kan worden tot laptop. Het model is voorzien van een waterdichte en stofdichte behuizing welke ook tegen een stootje moet kunnen. De tablet is voorzien van een Intel Atom Z3770 quadcore-processor, 64GB of 128GB SSD opslaggeheugen, een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en een optionele active digitizer stylus. Qua aansluitingen beschikt de Q584 over een USB 2.0- en een USB 3.0-poort, een SmartCard slot, een Flash-kaartlezer, en een koptelefoon aansluitingen. Voor het maken van foto’s en video’s is de tablet voorzien van een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Draadloze communicate vindt plaats via wifi, Bluetooth, NFC, optioneel 4G en GPS.

Fujitsu Q584

De Fujitsu Q704 is met een formaat van 12.5-inch fors groter en moet het ook doen met een iets lagere resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Wat betreft de overige specs is dit model echter interessanter. Zo beschikt de tablet over een Intel Core (Hawell) processor, een active digitizer stylus, 4GB of 8GB aan werkgeheugen, 4G LTE, Wifi, Bluetooth en GPS. Qua aansluitingen krijg je onder meer een microSD-kaartlezer, twee USB-poorten en een koptelefoon aansluiting. Deze tablet kan uitgerust worden met Windows 7 of Windows 8.1 software, is net als zijn kleinere broer voorzien van een waterdichte en stofdichte behuizing, en kan uitgerust worden met een keyboard dock welke beschikt over extra aansluitingsmogelijkheden. Voor de zakelijke gebruiker beschikt de Q704 onder meer over een vingerafdrukscanner, TPM module, en ondersteuning voor SmartCards. 

Fujitsu Q704

Fujitsu Windows 8 convertibles

De Lifebook T734 en T904 zijn zogenaamde convertible laptops, wat inhoudt dat het display gedraaid kan worden zodat het geheel als tablet te gebruiken is. De T734 is het minst interessante model met een derde generatie Intel Core-processor, maximaal 12GB aan werkgeheugen, maximaal 500GB aan opslaggeheugen en Windows 8.1-software. De T904 is voorzien van een Intel Core vPro-processor en heeft een IGZO display dat voor wijde kijkhoeken, een hoog contrast en een hoge helderheid moet zorgen. Dit display heeft daarbij een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Voor beide convertibles geldt dat er verschillende configuraties mogelijk zijn.

Fujitsu T904

Prijs en beschikbaarheid

De Fujitsu Q584 en Q704 moeten voor een prijs vanaf respectievelijk 1.169 euro en 1.299 euro op de markt verschijnen, terwijl de T734 en T904 respectievelijk 1.159 euro en 1.599 euro als vanafprijs krijgen. Alle modellen worden eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.