Google Chrome Beta voor Android krijgt ondersteuning voor web apps

04 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-Beta-Android

Chrome Beta voor Android is alweer toe aan versie 31 en deze versie biedt de mogelijkheid om web apps toe te voegen aan het homescreen van je tablet of smartphone.

Natuurlijk is het al mogelijk een snelkoppeling van een website op je beginscherm te plaatsen, in de vorm van een bladwijzer widget, maar web apps krijgen een aantal extra mogelijkheden.

Zo wordt een wep app in volledig scherm geopend als een soort applicatie. Dit moet, zeker nu wep apps steeds beter en geavanceerder worden, voor een betere ervaring zorgen. Daarbij wordt ook ondersteuning voor de multitask-functie binnen Android toegevoegd waardoor je tussen web apps kunt schakelen zoals je schakelt tussen normale applicaties. 

Om een website als web app op je beginscherm te zetten moet de betreffende website wel een aantal aanpassingen doorgevoerd hebben. De verwachting is echter dat veel van de grotere websites deze relatief simpele aanpassingen snel zullen doorvoeren. 

Google Chrome Beta voor Android kan gratis gedownload worden maar is geen stabiele release van de browser. Wanneer de web apps-functie naar de stabiele release komt is nog niet bekend.

Chrome Beta

Reacties (0)