Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt apps voor tablets beter zichtbaar in Play Store

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2013, 12:21 CategorieAndroid

Begin dit jaar introduceerde Google een nieuwe selectie in de Play Store met alleen apps die voor tablets geoptimaliseerd zijn. Volgende maand gaat Google een stap verder en worden op tablets voortaan de tablet-apps als eerste getoond.

Veel apps in de Google Play Store zijn ontwikkeld voor gebruik op smartphones. Dit kan voor tabletgebruikers nogal eens frustrerend zijn aangezien voorafgaand aan de installatie niet duidelijk is of een app nu wel of niet optimaal op een tablet draait. Vanaf 21 november moet hier verandering in komen.

Google rolt vanaf die dag een update uit waarmee gebruikers die middels een tablet de Play Store benaderen standaard de voor tablets geoptimaliseerde apps als eerste zien. Alle lijsten, met onder meer meest populaire en nieuwste apps, worden voorzien van apps die daadwerkelijk voor tablets met een formaat van 7-inch of groter ontwikkeld zijn.

Hiervoor vraagt Google de medewerking van ontwikkelaars. Zij moeten bij het indienen van een app aangeven of deze voor smartphones of voor tablets ontwikkeld is. Wanneer een app voor smartphones ontwikkeld is krijgt deze het label ‘Ontwikkeld voor telefoons’. Daarbij wordt ontwikkelaars van apps voor tablets aangeraden hoge resolutie icons, grotere lettertypen en grotere screenshots aan hun apps toe te voegen.

Voor gebruikers van tablets moet het volgens Google op deze manier eenvoudiger worden om goede applicaties te vinden. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.