Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Music muziekstreaming nu beschikbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2013, 10:11 CategorieAndroid

Google breidt haar aanbod van diensten uit in Nederland. Na eerder dit jaar Play Books voor het kopen van e-books in Nederland gelanceerd te hebben brengt het bedrijf deze week Play Music naar Nederland.

Google Play Music

Via de Google Play Music dienst, welke al geruime tijd in een groot aantal andere landen beschikbaar is, krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan muziek. Je hebt de mogelijkheid om nummers los te kopen zoals we bijvoorbeeld van iTunes kennen, maar ook kun je muziek streamen zoals we van de populaire dienst Spotify kennen. Dit laatstgenoemde onderdeel gaat onder de naam Play Music All Access.

All Access

Binnen Play Music All Access draait het allemaal om het ontdekken van nieuwe muziek. Voor een bedrag van 9,99 euro per maand – 7,99 euro wanneer je voor 15 november een abonnement afsluit, krijg je toegang tot het complete aanbod en kun je onbeperkt muziek naar al je apparaten streamen. Net als Spotify beschikt Play Music All Access over een radio-functie waarmee op basis van jouw voorkeuren muziek afgespeeld wordt. Daarnaast kun je zelf afspeellijsten aanmaken en deze ook offline beschikbaar maken zodat je bijvoorbeeld in het vliegtuig naar muziek kunt luisteren.

Je eigen muziek in de cloud

Dat is niet alles want je kunt ook je eigen muziek naar Google’s cloud uploaden. Maximaal 20.000 nummers die je op je eigen desktop of een ander apparaat hebt staan kunnen door Google in de cloud beschikbaar gesteld worden en vervolgens via de dienst naar je apparaten gestreamd worden. Je hoeft dan dus zelf niet continue je favoriete muziek over te zetten op verschillende apparaten. Deze functie kan ook zonder All Access abonnement gebruikt worden.

Apps

Google Play Music is onderdeel van de Google Play Store en te gebruiken via verschillende platformen. Zo is er een Android applicatie die op smartphones en tablets geïnstalleerd kan worden, en is er een web-applicatie waarmee je op onder meer je desktop, laptop en iOS-apparaat toegang krijgt tot de dienst. De eerste maand is gratis, maar hou er wel rekening mee dat je een creditcard nodig hebt om de dienst te activeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.