Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on video’s Apple iPad mini retina en iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 17:18 CategorieiPad

Het is alweer bijna 24 uur geleden dat Apple de nieuwe iPad Air en iPad mini retina presenteerde maar we hebben ze nog niet in actie gezien. In dit artikel daarom een aantal hands-on video’s van Apple’s nieuwe tablets.

Apple iPad Air

De Apple iPad Air is de nieuwste generatie 9.7-inch tablet. Het formaat en de resolutie van de tablet zijn niet veranderd maar qua uiterlijk is de voorgaande generatie nauwelijks meer terug te zien. Apple heeft het design compleet aangepast en hierbij de iPad mini als voorbeeld genomen. De iPad Air is, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk slanker en lichter dan zijn voorganger, met nog dunnere bezels rondom het display.

Daarbij heeft Apple ook onder de motorkap wat verbeteringen doorgevoerd. De iPad Air draait namelijk op de nieuwe A7-processor die vergezeld wordt door de M7-processor. De batterijduur van de tablet bedraagt, ondanks de kleinere afmetingen, nog steeds 10 uur. Vanzelfsprekend wordt de iPad Air vanuit de winkel voorzien van iOS 7 software, met onder meer de iLife- en iWork-apps gratis vooraf geïnstalleerd. 

Apple iPad mini retina

De vorig jaar geïntroduceerde iPad mini bleek een overweldigend succes maar veel potentiële kopers hadden liever een hoge resolutie display gezien. Dit is dan ook de belangrijkste verbeteringen die we terugzien in de iPad mini retina. De tablet is nog steeds uitgerust met een 7.9-inch display maar dan met een hoge resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Dit zorgt er wel voor dat de tablet iets zwaarder en dikker is dan zijn voorganger.

Verder is ook dit model uitgerust met Apple’s nieuwe A7-processor en de M7-processor die de berekeningen van onder meer de gryoscoop en accelerometer voor zijn rekening neemt. Net als zijn grotere broer wordt de iPad mini retina voorzien van iOS 7 software, en worden de iLife- en iWork-apps gratis meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Air wordt vanaf 1 november in Nederland verkocht voor een prijs vanaf 479 euro, de iPad mini retina komt iets later in de Nederlandse winkels te liggen voor een prijs vanaf 389 euro. De iPad 2 en eerste generatie iPad mini blijven ook te koop, al is het alleen in 16GB-versies.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.