Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP brengt Slate 7 Plus Android tablet naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 10:50 CategorieAndroid

Vorige maand introduceerde HP maar liefst vier nieuwe Android tablets, waarvan twee 7-inch modellen. Er is echter ook een derde 7-inch model dat naar Europa komt; de HP Slate 7 Plus.

HP wil voor ieder budget een tablet beschikbaar stellen en komt daarom met een gevarieerd aanbod. Vorige maand onthulde de fabrikant de Slate 7 HD en de Slate 7 Extreme. Beide tablets zijn uitgerust met een 7-inch ips lcd display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, maar de Extreme is de krachtigere variant met een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor. Ook beschikt dit model over 2GB aan werkgeheugen, een USB- en HDMI-poort, een microSD-kaartlezer en een stylus die in de behuizing weggestopt kan worden.

De nieuwe Slate 7 Plus lijkt alleen voor Europa bestemd te zijn en is de opvolger van de Slate 7 die begin dit jaar geïntroduceerd werd. Ook deze tablet beschikt over een ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en lijkt qua overige specificaties veel op de eerste generatie Nexus 7. Zo is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een Nvida Tegra 3 quadcore-processor.

HP-Slate-7-Plus

In tegenstelling tot de eerste generatie Nexus 7 is de Slate 7 Plus echter wel over een microSD-kaartlezer en is er aan zowel de voorzijde als de achterzijde een camera te vinden. Ook is er een microUSB-poort voor koppeling met accessoires of een pc, een HDMI-poort, Bluetooth 3.0, A-GPS, Miracast ondersteuning en natuurlijk wifi. De tablet draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. 

HP heeft nog geen officiële prijs en lanceerdata bekendgemaakt maar de verwachting is dat de Slate 7 Plus vanaf eind november in de winkels ligt voor een adviesprijs van 149 euro.

  • Delen:
HP Slate 7 Plus
Android Jelly Bean (4.2)
HP Slate 7 Extreme
Android Jelly Bean (4.2)
HP Slate 7 HD
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.