Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit jaar mogelijk niet voldoende voorraad iPad mini retina

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 9:53 CategorieApple

Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers liet Tim Cook, CEO van Apple, weten dat de iPad mini retina dit jaar mogelijk niet voldoende op voorraad zal zijn. Met de voorraden van de iPad Air worden geen problemen verwacht.

Apple’s nieuwe iPad Air met 9.7-inch retina display moet vanaf 1 november in de Nederlandse winkels liggen en zal volgens Apple voldoende te vinden zijn. De kleinere iPad mini 2 is ook voorzien van een retina display maar dit zou mogelijk voor een beperkte voorraad zorgen. Cook kan dan ook niet garanderen dat iedereen die een iPad mini retina wil hebben, er voor de feestdagen een kan vinden. Mocht je er geen kunnen vinden dat is de iPad Air een prima alternatief aangezien deze volgens Cook de beste iPad is die Apple ooit gemaakt heeft.

Wanneer de iPad mini retina exact in Nederland verschijnt is ook nog niet bekend. Tijdens de presentatie van de tablet werd ‘ergens in november’ aangegeven maar onduidelijk is of dit ook voor Nederland geldt. Mogelijk wordt de tablet door de beperkte voorraad eerst in een aantal grotere markten gelanceerd, zoals we ook bij lanceringen van voorgaande modellen zagen. 

Overigens liet Apple afgelopen nacht weten dat het aantal verkochte iPads het afgelopen kwartaal op 14,1 miljoen stuks lag. Dit is minimaal hoger dan het aantal verkochte exemplaren in hetzelfde kwartaal een jaar terug. Apple gaat ervoor om met de introductie van de nieuwe modellen weer wat records te verbreken. 

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.