Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Japan Display werkt aan 12.1-inch 4K-display voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 12:51 CategorieHardware

Japan Display, een joint-venture van Toshiba, Hitachi en Sony, heeft deze week een hoge resolutie display voor tablets aangekondigd. Het 12.1-inch display krijgt een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

De afgelopen maanden zijn er verschillende 4K Ultra HD tv’s op de markt gebracht en de verwachting is dat tv’s met deze hoge resolutie volgend jaar echt voet aan de grond krijgen. Ook op het gebied van tablets wordt hard gewerkt aan hoge resolutie displays. Momenteel is een resolutie van 2.560 bij 1.440 de maximale resolutie welke terugzien op onder meer de ASUS Transformer Pad TF701

Als het aan Japan Display ligt verschijnen er volgend jaar tablets die over dezelfde resolutie als 4K Ultra HD tv’s beschikken. Het bedrijf heeft namelijk TFT-panelen met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels aangekondigd, een viermaal hogere resolutie dan Full HD. De pixeldichtheid van een dergelijk display komt uit op 364 pixels per inch. Ondanks de hoge resolutie zijn de displays volgens Japan Display nauwelijks dikker dan de huidige panelen, zijn de panelen energiezuinig, en beschikken ze over een kijkhoek van 160 graden.

Een tablet met 4K-resolutie is echter niet uniek. Panasonic toonde afgelopen september tijdens IFA 2013 haar eerste 4K-tablet in de vorm van de 4K UT-MB5. Dit model is echter 20-inch groot en heeft een indrukwekkend prijskaartje van 5.500 euro. 

 • Delen:

Reacties

 1. Robert
  23 oktober, 2013 om 14:26

  Ik kan niet wachten. Ook komen volgend jaar 5 inch displays met 2560*1440 resoluties uit.

 2. ANL
  23 oktober, 2013 om 15:41

  Nou Nou…leuk hoor…..ik ben benieuwd naar de prijsjes die de fabrikanten eraan zullen hangen….als ze in de buurt van de 2500 euro komen te liggen dan denk ik niet dat er een markt voor zal zijn (hahahaha….Panasonic met een tablet van 5500 euro….dat zal nooit een verkoop-knaller worden). Prijzen voor tablets die hoger dan 1000 euro zijn hebben vrees ik weinig kans op succes…..daarvoor is het teveel een hebbedingetje – dus “voor erbij”….
  Zelfs mobieltjes die met een 5-inch (of iets groter) display op de markt komen zullen naar mijn gevoel ruim onder de 1000 euro moeten blijven wil het voor de massa een klein beetje interessant blijven…en dan nog denk ik dat een prijs van 800 euro niet de consument massaal naar de winkels zal trekken….ECHT NIET !!!
  Dus allemaal leuk deze ontwikkelingen, maar OOK ALLEEN als de prijs ook “leuk” blijft….

  • Robert
   23 oktober, 2013 om 17:19

   In de tech wereld krijg je na een jaar beter hardware voor dezelfde geld. Tenzij het niet gangbaar is. Zoals oled tv. De prijzen zijn bij smartphone toch ook niet gestegen toen 720p vervangen werd door 1080p. Of dual core naar quad core.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.