Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo Arc 7 HD verschijnt bij eerste Nederlandse winkels

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2013, 10:18 CategorieAndroid

Afgelopen zomer introduceerde Kobo, een merk dat met name bekend staat om de e-readers, drie nieuwe tablets met interessante specificaties. Het eerste model, de Kobo Arc 7HD, is inmiddels bij de eerste Nederlandse winkels te koop.

De eerste generatie Kobo Arc was een aardig succes, zo bleek ook uit onze review van de tablet. In november komen er dan ook maar liefst drie opvolgers op de markt; twee 7-inch tablets in de vorm van de Kobo Arc 7 en Kobo Arc 7HD, en een 10.1-inch model in de vorm van de Kobo Arc 10HD.

De Kobo Arc 7HD is inmiddels uit voorraad te koop bij onder andere Informatique en Centralpoint. Deze tablet komt in een 16GB-versie die voor 199 euro over de toonbank gaat, en een 32GB-versie die een prijs van 249 euro heeft. Beide varianten beschikken onder meer over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een quadcore Nvidia Tegra 3-processor, 1GB aan werkgeheugen, Bluetooth 4.0, een USB- en HDMI-poort en een camera aan de voorzijde.

Kobo-Arc-7HD

Datgene waar Kobo zich mee wil onderscheiden is de software. Alle nieuwe tablets draaien op Android 4.2 Jelly Bean maar met een skin van de fabrikant daar overheen. Deze skin is met name gericht op het lezen van magazines, boeken en andere content. Natuurlijk is er ook integratie van de Kobo Store waar je leesmateriaal kunt aanschaffen.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Kobo Arc 7HD.

  • Delen:
Kobo Arc 7HD
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Jaap
    01 november, 2013 om 14:25

    In de review van de vorige versie wordt wel melding gemaakt van een ‘uitzonderlijk goed display’. Dat zal bij de opvolgende generatie niet anders zijn. Iemand enig idee in hoeverre het beeldscherm zich ook leent voor langdurig (uren achtereen) lezen. Is hier een verschil met andere tablets, en zoja benadert dit de ‘rust’ van een einkt scherm?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.