Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo IdeaPad A10 met convertible design en Android duikt op

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2013, 13:58 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Lenovo moeite heeft met het stilhouden van nieuwe producten voordat ze gelanceerd zijn. Vorige week doken er al twee unieke en aparte Android tablets op en vandaag is het de beurt aan een convertible met Android.

De Duitse collega’s van TabTech hebben na wat zoekwerk de Lenovo IdeaPad A10 gespot. Dit model heeft een convertible design dat we al kennen van de Lenovo IdeaPad Yoga-serie, waarbij het display omgeklapt kan worden maar dit model lijkt niet helemaal omgeklapt te kunnen worden zodat je een tablet-modus krijgt. De modellen in de Yoga-serie beschikken daarbij over Windows-software en de IdeaPad A10 draait op Android.

Lenovo-Ideapad-A10

De Lenovo IdeaPad A10 is dus een convertible laptop/tablet die draait op Android 4.2 Jelly Bean en beschikt over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Dit is opvallend omdat we deze resolutie met name terugzien op Windows 8 en Windows RT tablets, niet Android.

Daarbij zou het apparaat beschikken over een Rockchip RK318 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, en zowel een USB- als een HDMI-poort. Voor draadloze communicatie is het apparaat voorzien van wifi en Bluetooth, en videogesprekken kunnen middels de 0.3 megapixel camera aan de voorzijde gevoerd worden. Op het toetsenbord zien we ook nog een touchpad terug.

De IdeaPad A10 wordt al aangeboden door Amazon Duitsland voor een prijs van 249 euro. Daarbij wordt echter vermeld dat de levering binnen vier maanden plaats zal vinden. Lenovo heeft dit model nog niet officieel gelanceerd maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.