Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo komt met 8 inch Miix2 Windows-tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2013, 20:01 CategorieWindows

Nadat Dell eerder al een 8 inch Window 8.1-tablet introduceerde, de Venue 8 Pro, heeft Lenovo de Miix2 officieel geïntroduceerd, eveneens een 8 inch Windows 8.1-tablet. Over de Miix2 werd al eens kort bericht, maar vandaag zijn ook alle specificaties bekend geworden.

Lenovo Miix2

Het 8 inch scherm van de Lenovo Miix2 heeft een resolutie van 1200×800 pixels. Het betreft een ips-scherm, met een kijkhoek van 178 graden. Net zoals veel andere Windows 8-tablets, beschikt de Miix2 over een quadcore Atom-processor uit Intel’s Bay Trail-generatie. De processor wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen.

Het opslaggeheugen is minimaal 32GB en maximaal 128GB, maar dat kan middels een micro-sd slot uitgebreid worden. De tablet is met een dikte van 8,35mm vrij dun en weegt slechts 345 gram. De tablet zou het zeven uur vol moeten houden op een enkele accu. De tablet beschikt over 2 megapixels-camera aan de voorkant en een 5 megapixel-camera aan de achterkant. 

Lenovo Miix2

Om verbinding te maken met de buitenwereld, is er uiteraard Wifi 802.11b/g/n aanwezig, bluetooth 4.0 en een optioneel 3g-modem. In de Verenigde Staten zal de tablet eind oktober te koop zijn, voor een prijs van 299 en 349 dollar, voor respectievelijk de 32GB- en 64GB-uitvoering. Voor 20 dollar kan er ook nog een ‘smartcover’ aangeschaft worden. Met de smartcover wordt ook een stylus meegeleverd.

De Miix2 moet vanaf november in de winkels liggen voor een prijs van 329 euro. De 3G-versie verschijnt in december maar hiervan is de prijs nog niet bekend. Meer informatie vind je op de productpagina van de Lenovo Miix2.

Dell Venue 8 Pro

De Miix2 moet het op gaan nemen tegen onder andere de Venue 8 Pro van Dell. Deze tablet heeft eenzelfde 8 inch scherm maar dan met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, een Intel Bay Trail-processor en een vergelijkbare hoeveelheid opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uitgebreid kan worden. Eveneens heeft de Venue 8 Pro een optioneel microSIM-slot en ondersteuning voor een stylus. Met een vergelijkbare prijs van 299 dollar, gaat het een interessante strijd worden tussen beide tablets.

  • Delen:
Lenovo Miix 2
Lenovo Miix 2 (8-inch)
Windows 8
Dell Venue 8 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.