Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo introduceert Yoga Tablets met lange batterijduur en standaard

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 23:59 CategorieAndroid

Na eerder deze maand al een aantal teasers gepubliceerd te hebben introduceert Lenovo vandaag (komende nacht Nederlandse tijd) de Yoga Tablet 8 en Yoga Tablet 10. Beide tablets beschikken, zoals verwacht, over een apart design en een lange batterijduur.

Lenovo Yoga Tablet 8 en 10

De Lenovo Yoga Tablet 8 en Lenovo Yoga Tablet 10 zijn nogal opvallende en aparte tablets, zeker wanneer we kijken naar het design. Lenovo heeft namelijk gekozen voor een design dat overeenkomt met een opgevouwen magazine. Dit moet zorgen voor een betere grip zodat de gebruiker meer controle heeft over het apparaat. De hold-modus maakt volgens Lenovo lezen, socialmedia-gebruik en surfen eenvoudig en heeft veel weg van de manier waarop gebruikers een tijdschrift vasthouden bij het lezen. 

Daarbij biedt het dikkere gedeelte, de cilinder, ruimte voor een dubbele batterij die goedkoper is dat de normale varianten en ook vaak in laptops gebruikt wordt. Met een 6.000mAh batterij voor de Yoga Tablet 8 en een 9.000mAh batterij voor de Yoga Tablet 10 wil Lenovo de batterijduur van tablets verlengen naar maximaal 18 uur. Daarbij kan de tablet middels de USB on-the-go-poort andere apparaten, waaronder smartphones, opladen.

Lenovo-Yoga-Tablet-10

In de cilinder is echter nog wat unieks verwerkt; een standaard waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden, ook wel de stand-modus genoemd. Je kunt de standaard op verschillende manieren inzetten; voor bijvoorbeeld het kijken van een film. Gebruikers kunnen de kijkhoek verstellen van 110 graden tot 135 graden, afhankelijk van wat zij comfortabel vinden.  Je kunt de Yoga Tablet ook neerleggen in tilt-modus om direct te kunnen typen op de tablet, om spelletjes te kunnen spelen en om te surfen op internet. Daarbij kun je de automatische herkenningssoftware inschakelen die automatisch suggesties doet voor veelgebruikte apps voor de hold– en stand-modi. 

Lenovo-IdeaPad-B8000-F

Wat betreft de specificaties is de Yoga Tablet 8 voorzien van een 8-inch display  en de Yoga Tablet 10 van een 10.1-inch display. Beide modellen beschikken over een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een MediaTek MT8125-processor (wifi-modellen) of MT8389-processor (3G-modellen), 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, optioneel 3G, Dolby Audio-weergave, en een microUSB-poort. Beide tablets draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean.

Beide tablets zijn uitgerust met een behuizing die gemaakt is van een combinatie tussen polycarbonaat en aluminium. Het 10-inch model weegt 605 gram, het 8-inch model 400 gram. 

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Yoga Tablet 8 en Yoga Tablet 10 moeten vanaf begin november te koop zijn voor een adviesprijs van respectievelijk 229 euro en 299 euro. Lenovo komt ook met een optionele magnetische hard cover die ook dienst doet als draadloos keyboard. De prijs van de Lenovo Yoga 10 Bluetooth Keyboard Cover, welke alleen geschikt is voor het 10-inch model, is 99 euro.

Alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Lenovo Yoga Tablet 8 en Lenovo Yoga Tablet 10.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 10
Android Jelly Bean (4.2)
Lenovo Yoga Tablet 8
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.