Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G Flex: 6-inch phablet met gebogen display

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2013, 10:12 CategorieAndroid

Na weken van geruchten is het zover; LG heeft vanochtend haar eerste smartphone met gebogen display gepresenteerd. De LG G Flex is een 6-inch phablet met een gebogen oled-display en Android 4.2 Jelly Bean.

In tegenstelling tot de Galaxy Round, Samsung’s eerste smartphone met gebogen display, is het display van boven naar beneden gebogen. Dit moet er volgens de Koreaanse fabrikant voor zorgen dat het toestel beter in de kontzak past en dat de speaker en microfoon beter op het zich aansluiten. 

Daarnaast is de G Flex voorzien van een plastic oled-display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een stuk lager dan de resolutie van Samsung’s toestel. Volgens LG was een Full HD-resolutie met een dergelijke bolling nog niet mogelijk.

LG-G-Flex-3

Wat betreft de overige specificaties zijn beide phablet echter aan elkaar gewaagd. Zo beschikt de G Flex onder meer over een Qualcomm Snapdragon 800-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een 3.500mAh batterij, 4G-ondersteuning, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

Naast het gebogen display beschikt de G Flex over nog een andere unieke feature. De behuizing is namelijk voorzien van een speciale, zelfhelende coating die krassen en andere beschadigingen automatisch laat verdwijnen. In hoeverre dit mogelijk is en hoe het precies werkt heeft LG niet bekendgemaakt.Wat betreft het design heeft LG wederom gekozen om de volumeknoppen en de aan/uit-knop aan de achterzijde te verwerken.

LG-G-Flex-2

De LG G Flex wordt in eerste instantie alleen in Korea gelanceerd voor een nog onbekende prijs. Of het toestel ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.