Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G Pad 8.3 krijgt waarschijnlijk prijskaartje van 299 euro

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2013, 13:18 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen weken flink gespeculeerd over de prijs van de LG G Pad 8.3 en vorige week leek het erop dat we aan minimaal 350 euro moesten gaan denken. Vandaag is er echter goed nieuws verschenen waaruit we een prijs van 299 euro op kunnen maken.

In het Verenigd Koninkrijk heeft LG de G Pad 8.3 vandaag officieel aangekondigd en daarmee ook meteen de prijs bekendgemaakt. De 8.3-inch tablet krijg in de UK een prijs van 259,99 Britse ponden mee. Omgerekend in euro’s komt dit op ongeveer 307 euro uit. Waarschijnlijk kunnen we op Europese vasteland dan een adviesprijs van 299 euro verwachten. Deze wil echter nogal eens verschillen maar een prijs tussen de 299 euro en 329 euro lijkt zeer waarschijnlijk.

Voor dit bedrag krijg je behoorlijk wat aantrekkelijke specificaties en features. Zo is de G Pad 8.3 uitgerust met een ips lcd display dat voorzien is van een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een Qualcomm Snapdragon 600-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz, 2GB aan werkgeheugen en minimaal 16GB aan opslaggeheugen. Ook beschikt de tablet over een infraroodzender, een microSD-kaartlezer, een strakke en slanke behuizing met aluminium afwerking en een 4.600mAh batterij.

Wat betreft de software draait de G Pad 8.3 op Android 4.2 Jelly Bean maar daar overheen heeft LG een eigen schil gelegd. Ook worden er een aantal zelf ontwikkelde apps, waaronder QPair voor het koppelen met een smartphone, meegeleverd en heeft LG een aantal handige functies ontwikkeld. Zo kun je eenvoudig tussen openstaande apps schakelen en kun je een preview van bijvoorbeeld een inkomende e-mail snel lezen terwijl een andere app openstaat.

De verwachting is dat de LG G Pad 8.3 vanaf volgende maand in de Nederlandse winkels ligt. Onze eerste ervaringen met de tablet vind je in onze LG G Pad 8.3 hands-on video.

  • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.