Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG lanceert 6-inch phablet met gebogen display in november’

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2013, 18:33 CategorieHardware

Samsung en LG zijn niet alleen op het gebied van gebogen oled tv’s in een flinke strijd verwikkeld, ook op het gebied van gebogen displays voor mobiele apparaten ontlopen de twee bedrijven elkaar nauwelijks. LG zou volgens nieuwe berichten in november een 6-inch phablet met gebogen display lanceren.

Het nieuws komt vandaag deels van LG zelf. Het bedrijf heeft namelijk via een persbericht bekendgemaakt dat er gestart wordt met de massaproductie van een 6-inch gebogen display. Dit display is maar 0,44 millimeter dun en weegt 7,2 gram. Ook zo het display nagenoeg onbreekbaar zijn. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de oled-techniek waarbij de pixels zelf licht geven en er dus geen achtergrondverlichting nodig is zoals bij traditionele displays. Over de resolutie van het display is nog niks bekend. 

Dat Samsung en LG beiden als eerste met een smartphone die voorzien is van een gebogen display willen komen blijkt wel uit alle geruchten. LG zou namelijk de G-Flex, zoals het toestel volgens geruchten heeft, volgende maand al op de markt willen brengen. Samsung zou echter ook een toestel met gebogen display, de Galaxy Round, in ontwikkeling hebben en deze binnen twee weken willen aankondigen. 

Hoewel LG en Samsung vaak spreken over een flexibel display is het onwaarschijnlijk dat dit op korte termijn ook inhoudt dat de mobiele apparaten zelf flexibel zijn. De overige componenten in een toestel zijn hier immers nog niet geschikt voor. Het display wordt dan in een gebogen positie vastgezet en de overige componenten worden hierop aangepast. Eén ding is zeker; de eerste phablets en smartphones met gebogen display zullen voorzien worden van een premium prijskaartje want het aantal exemplaren dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet lijkt nog niet hoog te zijn. 

 • Delen:

Reacties

 1. Rene
  07 oktober, 2013 om 19:39

  Ben ik de enige die geen voordeel ziet in een gebogen smartphone?
  Wie kan mij enkele voordelen opnoemen?
  Ik ben benieuwd….

 2. Jan Bos
  08 oktober, 2013 om 10:00

  Zo denk ik er ook over.
  Iemand bedenkt gebogen schermen, ineens wordt het een modewoord en ineens moet iedereen zo’n ding produceren. Nu nog de klant zien te overtuigen dat een gebogen scherm écht beter is dan een plat scherm.

  Waanzin. Doe liever wat aan de traagheid of vastlopers van de tablets.

  Ik snap het wel, als je niks nieuws bedenkt (nuttig of niet), dan verkoopt het niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.