Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Livescribe 3 pen zet handgeschreven notities digitaal op je iPad

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2013, 10:36 CategorieAccessoires

Livescribe heeft al een tijdje een pen waarmee je middels een wifi-verbinding handgeschreven notities en audio-opnamen digitaal in Evernote kunt plaatsen, maar hier heb je dus altijd een internetverbinding voor nodig. De nieuwe Livescribe 3 brengt daar verandering in.

Met de Livescribe 3 pen kun je zonder een wifi-verbinding handgeschreven notities in digitale vorm op je iPad plaatsen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Bluetooth-verbinding en een speciaal voor iOS ontwikkelde applicatie. Net als bij de eerdere versies van de pen is er ook een speciaal Livescribe kladblok nodig waarop de notities geschreven worden.

De nieuwe pen beschikt ook niet meer over een ingebouwde microfoon en laat de audio-opnamen door de microfoon van de iPad of iPhone zelf uitvoeren zodra de daarvoor bestemde knop ingedrukt wordt. De opnamen worden vervolgens gesynchroniseerd met de geschreven notities door delen van de tekst te markeren zodra de audio weergegeven wordt. 

De Pen zelf is een stuk slanker en lichter dan zijn voorgangers. Livescribe heeft hiervoor samengewerkt met een pennenfabrikant. De pen beschikt nog wel over een eigen accu die ongeveer 14 uur mee moet gaan, en kan net zoals zijn voorgangers ook als stylus voor de tablet zelf gebruikt worden.

De Livescribe 3 krijgt een adviesprijs van 149,95 dollar en moet binnenkort in de VS verschijnen. Of en wanneer de pen in Nederland te koop is, is nog niet bekend. Een Android-versie van de app wordt later verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.