Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek introduceert MT8121 quadcore-chip voor goedkope tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2013, 10:20 CategorieHardware

Veel van de goedkopere Android tables die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen maken gebruik van een processor van Chinese makelij. MediaTek is één van deze Chinese fabrikanten en komt binnenkort met een nog goedkopere processor voor de echte budgettablets.

MediaTek staat echter niet bekend om matige processors met minimale prestaties. Chips van het bedrijf worden onder meer door Acer, ASUS en Archos gebruikt. Zo heeft Acer de 7.9-inch Iconia A1 en de 10.1-inch Iconia A3 met een MediaTek chip uitgerust en heeft ASUS nog steeds een succesvolle tablet in handen met de MeMO Pad HD 7. De prijzen van deze tablets komen echter nog niet onder de 100 euro uit maar als het aan MediaTek ligt komt daar verandering in.

Het Chinese bedrijf heeft deze week de MediaTek MT8121 quadcore-processor aangekondigd. Deze zuinige processor moet volgens de chipfabrikant tablets met een prijs van minder dan 100 euro mogelijk gaan maken. De chip is gebaseerd op de ARM Cortex A7-architectuur en beschikt over een Power VR series 5 grafische processor. Daarbij is de chip voorzien van ondersteuning voor wifi, gps en Bluetooth. 

De nieuwe MediaTek MT8121 is reeds in massaproductie genomen en moet ergens aan het begin van 2014 in de eerste tablets verschijnen. Op dit moment is nog niet duidelijke welke fabrikanten voor de chip gaan kiezen.

 • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-810)
Android Jelly Bean (4.2)
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. ANL
  15 oktober, 2013 om 10:29

  Het meest belangrijke aan een processor is op welke snelheid deze zal gaan draaien. ik lees daar helemaal NIKS over in dit artikel en dat maakt het artikel dus eigenlijk waardeloos. Het nieuws dat ermee tablets onder de 100 euro mogelijk worden is een dood-doener, want die hebben we al. Het stelt alleen niet veel voor, die budget tablets. Omdat de MemoPAD HD 7 genoemd wordt (wat wel een hele aardige tablet is van 145 euro ongeveer vandaag-de-dag) zou het dus impliciet aangeven dat we over een serieuse processor praten ???? De MemoPAD HD 7 draait nu op een quad-cp van 1.2Ghz…..maar als deze cpu op 1 ghz gaat draaien tja….laat maar zitten dan !!!

  • Martijn Chel
   15 oktober, 2013 om 10:33

   Met het verkeerde been uit bed gestapt? Ik denk dat je het punt mist maar goed, is blijkbaar waardeloos. Ter info; kloksnelheid is niet bekend.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.