Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt plannen Office-software voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2013, 18:22 CategorieApplicaties

Microsoft CEO Steve Ballmer heeft vandaag bevestigd dat Office naar de iPad komt. Het bedrijf wil echter eerst een touch-versie van Office naar Windows 8 en Windows RT brengen.

Er gaan al tijden geruchten over een Office-versie voor de iPad maar Microsoft heeft nog nooit bevestigd dat er ook aan een app gewerkt wordt. Vandaag laat de CEO van Microsoft, Steve Ballmer, tijdens een Gartner-evenement weten dat er plannen zijn een iPad-versie van Word, Excel en PowerPoint uit de brengen. Eerst wil het bedrijf echter een touch-versie van deze programma’s voor Windows 8 en Windows RT uitbrengen. Nu moeten gebruikers van deze besturingssystemen het nog doen met een desktop-versie van het softwarepakket dat niet voor touch geoptimaliseerd is.

Wanneer de iPad-versie van Office uitgebracht wordt is nog niet bekend maar aangezien de touch-versie voor Windows 8 pas begin 2014 lijkt te verschijnen zal de iPad-versie nog wel een paar maanden extra op zich laten wachten. Eerder dit jaar bracht Microsoft wel een versie voor de iPhone uit en gaf aan dat tabletgebruikers de Office Web Apps moeten gebruiken voor de beste ervaring op een iPad of andere tablet. Om Office op de iPhone te gebruiken is overigens een Office 365-abonnement nodig dat 99 euro per jaar kost. De verwachting is dat deze strategie ook bij de iPad-app gehanteerd wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.