Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft gaat Windows 8.1-apps sneller keuren

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2013, 10:35 CategorieApplicaties

De Windows Store van Microsoft begint inmiddels aardig vorm te krijgen, al ontbreken er nog veel apps van populaire diensten. Windows 8.1, de grote update die deze maand verschijnt, moet meer mogelijkheden bieden voor ontwikkelaars en daarbij wil Microsoft apps sneller gaan keuren.

De softwaregigant wil apps die voor Windows 8.1 ontwikkeld zijn binnen maximaal vijf dagen bekijken en goed- of afkeuren voor de Windows Store. Het merendeel van de apps zal echter al binnen één of twee dagen een certificaat ontvangen. Hiermee is Microsoft een stuk sneller dan Apple, waar ontwikkelaars vaak weten moeten wachten voordat ze in de App Store verschijnen.

Windows 8.1 brengt vele belangrijke verbeteringen met zich mee, waaronder ook een vernieuwde Windows Store. De app store biedt een een overzichtelijkere weergave van de app-pagina, met grotere afbeeldingen en ook gerelateerde applicaties. Daarbij kunnen zoekopdrachten voor nieuwe apps verfijnd worden en is de navigatie verbeterd waardoor je sneller bij interessante apps terecht komt.

Windows 8.1 moet vanaf 18 oktober naar alle gebruikers van Windows 8 en windows RT uitgerold worden. De update brengt onder meer optimalisaties voor touch-bediening, nieuwe standaard apps, meer personalisatiemogelijkheden in de tegel-interface, een uitgeklede versie van de startknop en de mogelijkheid om in de desktopinterface op te starten. Lees verder voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen binnen Windows 8.1

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.