Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft haalt Windows RT 8.1-update voor Windows RT tablets offline

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2013, 21:25 CategorieBesturingssystemen

Sinds afgelopen donderdag is het mogelijk de Windows 8.1-update te downloaden wanneer je een apparaat met Windows 8 of Windows RT hebt. Voor gebruikers met Windows RT is het echter tijdelijk niet meer mogelijk te updaten.

Microsoft heeft vandaag de Windows RT 8.1-update, de update die speciaal voor tablets met Windows RT-software beschikbaar gesteld is, offline gehaald. De update is dan ook niet meer te vinden in de Windows Store. De reden hiervoor is dat de update bij een beperkte groep gebruikers voor dermate grote problemen zou zorgen dat de tablet onbruikbaar zou zijn. Zoals in onderstaande verklaring aangegeven worden de problemen momenteel onderzocht door Microsoft. 

Microsoft is investigating a situation affecting a limited number of users updating their Windows RT devices to Windows RT 8.1. As a result, we have temporarily removed the Windows RT 8.1 update from the Windows Store. We are working to resolve the situation as quickly as possible and apologize for any inconvenience. We will provide updates as they become available.

Uit de reacties op de fora van Microsoft kunnen we halen dat het probleem te maken heeft met een blauw scherm dat verschijnt na het opnieuw opstarten van de tablet om de update te installeren. Op dit scherm verschijnt de melding dat het ‘Boot Configuration’ bestand ontbreekt. Mocht je deze melding ook krijgen dan kun je hier een oplossing vinden die voor veel mensen lijkt te werken.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.