Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Remote Desktop app voor Android tablets en iPad

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2013, 10:17 CategorieApplicaties

Er zijn verschillende applicaties beschikbaar waarmee je een Windows desktop met je tablet kunt bedienen en sinds vandaag zijn ook de officiële Remote Desktop apps van Microsoft te downloaden.

Met de Remote Desktop apps voor Android en iOS kun je een iPad of Android tablet gebruiken om je Windows desktop te bedienen en datgene dat op je Windows computer verschijnt op je iPad of Andorid tablet weergeven. Zo is het mogelijk op afstand in te loggen op je pc, toegang te krijgen tot bestanden, programma’s op te starten en te gebruiken, en zelfs media te streamen naar je Android of iOS apparaat. 

Remote-Desktop-Android-2

Het bedienen van de desktop gaat op dezelfde manier zoals je normaal gesproken met je tablet werkt. Zo kun je middels multitouch-bewegingen door de Windows interface navigeren en kun je teksten invoeren middels het keyboard op je Android tablet of iPad. Er zit echter wel een beperking aan want je hebt Windows 8 Pro, of een andere Windows-versie met RDP-Host mogelijkheden, nodig om de Remote Desktop functie te gebruiken. Daarbij moet de functie in het Control Panel van Windows ingeschakeld worden.

De Remote Desktop app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

  • Remote Desktop
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.