Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verwijdert RT-noemer en desktop-tegel Surface tablet

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 15:29 CategorieWindows

Het was eigenlijk al duidelijk door de introductie van de Surface 2, maar Microsoft heeft vandaag bevestigd dat de RT-noemer voor de tablet met Windows RT compleet verdwijnt. Ook de eerste generatie Surface tablet gaat dus vanaf nu door het leven als de ‘Surface’.

Geen RT-aanduiding meer

Microsoft gaf de eerste generatie Surface tablet de naam Surface RT mee om duidelijk te maken dat de tablet draait op Windows RT, de voor ARM-processors geoptimaliseerde versie van Windows 8. Deze naamgeving bracht echter verwarring en het imago van Windows RT is in de afgelopen maanden alleen maar minder geworden. 

De tweede generatie kreeg dan ook de naam Surface 2 mee en de eerste generatie wordt omgedoopt tot simpelweg Surface. Het nieuwe model is sinds deze week te koop in Nederland voor een prijs vanaf 439 euro, maar ook het eerste generatie model blijft voorlopig te koop voor een prijs vanaf 336 euro. 

Desktop-tegel verdwijnt

De naamswijziging is echter niet het enige. Microsoft heeft ook besloten de desktop-tegel die op het beginscherm van de tablet verschijnt weg te halen. Hiermee kon voorheen direct overgeschakeld worden naar de desktopinterface. Microsoft heeft waarschijnlijk hiertoe besloten om de desktopomgeving minder aandacht te geven. Daarbinnen kunnen namelijk alleen Office-programma’s en Microsoft’s eigen browser en filemanager gebruikt worden.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.