Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke afbeelding nieuwe Google Nexus 10 duikt op

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2013, 10:42 CategorieAndroid

Er gaan al sinds de lancering van de nieuwe Google Nexus 7 geruchten over een 10-inch versie die door ASUS geproduceerd wordt. Vandaag is mogelijk een render van de nieuwe Google Nexus 10 opgedoken.

De Google Nexus 10 van Samsung is nog steeds te koop, al is het in een beperkte oplage. Dit model zou binnenkort opgevolgd worden en er gaan al maanden geruchten dat ASUS de fabrikant van de tweede generatie Nexus 10 is. Phonearena heeft deze week een afbeelding in handen gekregen waarin we een render van een tablet zien. Volgens de bron van de afbeelding zou het gaan om de nieuwe Nexus 10, maar dat moet met een flinke korrel zout genomen worden.

Google-Nexus-10-render-2

Qua specificaties is er nog niet veel duidelijk. De tablet zou volgens recente geruchten gebaseerd worden op de onlangs gelanceerde ASUS Transformer Pad TF701. Dit zou betekenen dat de Nexus 10 beschikt over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en draait op een Nvidia Tegra 4-processor met 2GB aan werkgeheugen. Om kosten te besparen zouden ASUS en Google gekozen hebben voor een kunststof behuizing. Als we de afbeelding mogen geloven beschikt de tablet ook over luidspreker aan de voorzijde. 

De verwachting is dat Google de nieuwe Nexus 10 op korte termijn aankondigt, samen met de lancering van Android 4.4 KitKat. Deze versie van Android zou ook direct met de nieuwe Nexus 10 geleverd worden. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.