Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix app iPad krijgt ondersteuning voor Full HD-weergave

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2013, 15:40 CategorieApplicaties

Vorige maand maakte Netflix bekend dat alle gebruikers per direct toegang krijgen tot zogenaamde Super HD-streams, video’s in Full HD-kwaliteit en met lage compressie. Vanaf vandaag biedt ook de iOS-app van Netflix ondersteuning voor Full HD-weergave.

De Netflix app voor iOS is vandaag vernieuwd waardoor gebruikers van de iPad en iPhone toegang krijgen tot streams in Full HD-kwaliteit. De nieuwe app is echter alleen beschikbaar voor apparaten die draaien op het onlangs gelanceerde iOS 7 besturingssysteem.

Daarbij profiteren alleen bezitters van een iPad met retina-display gezien de resolutie van de verbetering. Andere iOS-devices moeten het doen met een lagere resoluties stream. Ook is het afhankelijk van je internetverbinding of je een Super HD film of serie voorgeschoteld krijgt. Netflix past hier de kwaliteit van de stream op aan.

Naast een betere  kwaliteit biedt de nieuwe app ondersteuning voor AirPlay. Hiermee is het mogelijk om een videostream van Netflix via een Apple tv box op je HD-televisie te tonen. De Netflix app is overigens ook op de Apple tv zelf beschikbaar.

Voor Android gebruikers veranderd er niks. Zij hebben al geruime tijd op smartphones en tablets toegang tot Full HD-video’s.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.