Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus 10 duikt op in Play Store’

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2013, 11:50 CategorieAndroid

Vorige week zagen we al een mogelijke afbeelding van de nieuwe Google Nexus 10 voorbij komen en vandaag zijn screenshots van de specificaties gelekt. De tablet zou kort in de Play Store te zien zijn geweest.

Hoewel we deze screenshots wederom met een flinke korrel zout moeten nemen lijkt het erop dat Google de Nexus 10 te vroeg online heeft gezet. Uit de screenshots, welke naar Phone Arena gestuurd zijn, kunnen we onder meer informatie over het uiterlijk en de specificaties halen.

De nieuwe Google Nexus 10 (2013) zou beschikken over een 10.055-inch ips lcd display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en 300 pixels per inch. Daarbij wordt de tablet voorzien van Gorilla Glass 3 bescherming, een Qualcomm Snapdragon 800-processor en 3GB aan werkgeheugen. Opvallend is dat deze specificaties grotendeels overeenkomen met Samsung’s Galaxy Note 10.1 (2014 Edition). Zou dan toch Samsung de producent van de nieuwe Nexus 10 zijn?

Google-Nexus-10-lek

Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich volgens de screenshots een 8 megapixel camera en aan de voorzijde een 2.1 megapixel variant. Verder zou de tablet beschikken over een 9.500mAh batterij, een gewicht van 584 gram en een afmeting van 258,9 bij 172,6 bij 7,9 millimeter. Natuurlijk kan ook Android 4.4 KitKat niet ontbreken.

De verwachting is dat Google de nieuwe Nexus 10 binnenkort presenteert. Over de prijs en beschikbaarheid is dan ook nog niks bekend. 

 • Delen:

Reacties

 1. Ben
  28 oktober, 2013 om 13:40

  Ik stel me idd ook vragen bij deze “screenshot”…
  Op androidworld stond hetzelfde ook vermeld over de nexus 5. Ik geloofde het eerst…
  totdat iemand in de comments het volgende opmerkte :

  “Comming met dubbel “m”.
  Ziet er heeeeel betrouwbaar uit. NOT!”

 2. Youri
  28 oktober, 2013 om 16:42

  Mocht dit echt de Nexus 10 worden, vind ik hem er erg mooi uitzien.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.