Nokia bevestigt presentatie tablet op 22 oktober

10 oktober 2013 1 Minuut 1 Reacties
Nokia-teaser-tablet

Er gaan al maanden geruchten over een tablet van Nokia, welke waarschijnlijk op Windows RT draait. Het bedrijf heeft echter altijd de lippen stijf op elkaar gehouden, tot vandaag.

Nokia heeft vandaag namelijk een teaser voor het persevenement dat op 22 oktober plaatsvindt gepubliceerd. Hoewel Nokia in de afbeelding aangeeft dat dit apparaten zijn waarop het persevenement van 22 oktober te volgen is lijkt het een teaser te zijn voor wat we kunnen verwachten; een smartphone, een tablet en een laptop getoond. Nokia lijkt dus daadwerkelijk later deze maand haar eerste tablet te presenteren.

Over de specificaties van de tablet worden we niks wijzer maar als we de geruchten mogen geloven beschikt het toestel over een Qualcomm Snapdragon 800-processor, een 10-inch ips lcd display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een high-end camera aan de achterzijde en een prijskaartje van 499 dollar.

Uit de afbeelding kunnen we wel opmaken dat de getoonde tablet draait op Windows software, maar welke versie is niet duidelijk. Sinds het eerste gerucht over een Nokia tablet wordt echter al gesproken over Windows RT, maar op dit moment is Microsoft de enige fabrikant die nog een Windows RT tablet op de markt heeft. Mogelijk gebruikt de softwaregigant, die onlangs aangaf Nokia over te nemen, Nokia om het marktaandeel van Windows RT te vergroten. 

Reacties (1)