Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia kondigt twee Lumia phablets met 6-inch display aan

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2013, 11:29 CategorieWindows

Nokia heeft vandaag tijdens een persbijeenkomst niet alleen de 10-inch Lumia 2520 tablet aangekondigd. Het bedrijf komt ook met twee Lumia phablets die een formaat van 6-inch hebben.

De Nokia Lumia 1520 en Lumia 1320 zijn beiden voorzien van een 6-inch display en draaien ook beiden op Windows Phone software. Het grote voordeel van het grotere scherm is dat een nieuwe, derde kolom ‘live tiles’ op het homescherm geplaatst kan worden waardoor je meer apps kunt zien. 

Nokia Lumia 1520

De Lumia 1520 biedt de laatste fotografie- en beeldinnovaties van Nokia. Dit betekent onder meer een 20 megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie (OIS), en versampling- en zooming-technologie vergelijkbaar met die van de Lumia 1020. Naast de nieuwe Nokia Camera- en Nokia Storyteller-applicaties biedt de Lumia 1520 een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en een optimale leesbaarheid buitenshuis. Video’s moeten volgens de fabrikant tot leven komen met Nokia Rich Recording, een manier van audio vastleggen via vier ingebouwde microfoons.

Nokia-Lumia-1520

Met het ingebouwde Microsoft Office zijn documenten eenvoudig te bewerken en te delen voor maximale productiviteit. De phablet draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, beschikt over 32GB aan opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart en is voorzien van 2GB aan werkgeheugen.

Nokia Lumia 1320

De Lumia 1320 beschikt over een lagere resolutie van 1.280 bij 720 pixels en moet het doen met een dualcore-processor die vergezeld wordt door 1GB aan werkgeheugen. Ook is het toestel voorzien van een 3.400mAh batterij, een 5 megapixel camera, een microSD-kaartlezer, en standaard ondersteuning voor 4G. De phablet beschikt tevens over de Nokia Camera-app en dat binnen een andere prijsklasse. Het toestel is uitgerust met een serie van fotografie- en beeld-apps, Nokia Music voor gratis streaming van reclamevrije muziek, en HERE Maps en locatiediensten.

Nokia-Lumia-1320

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia Lumia 1520 heeft een adviesprijs van 749 dollar, terwijl de Lumia 1320 te koop zal zijn voor 349 dollar. De Nederlandse prijzen en beschikbaarheid worden later bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.