Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia Lumia 2520 aangekondigd: 10-inch tablet met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2013, 10:16 CategorieWindows

Er gingen al maanden geruchten over maar vandaag was het dan zover; Nokia heeft haar eerste tablet aangekondigd. De Lumia 2520 is een 10-inch tablet met Windows RT en een Full HD display.

Nokia Lumia 2520

Er zijn nog maar weinig fabrikanten die een tablet met Windows RT op de markt hebben en Microsoft was tot vandaag de enige fabrikant die een nieuw model gelanceerd heeft. Nokia wordt nu de tweede fabrikant met een Windows RT tablet, de Lumia 2520. De tablet draait vanuit de winkel op Windows 8.1 RT, de grote update die vorige week uitgerold werd. Daarbij wordt een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition gratis meegeleverd.

Nokia-Lumia-2520-4

De tablet is voorzien van een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een helderheid van 600 nits. Dit display moet het volgens Nokia mogelijk maken om buitenshuis comfortabel met de tablet te kunnen werken. Verder beschikt de tablet over een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een Adreno 330 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. 

Nokia-Lumia-2520-3

De Lumia 2520 is standaard uitgerust met ondersteuning voor mobiel internet via 4G, Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie met onder andere accessoires, en wifi. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 6.7 megapixel camera met Zeiss-lens en met de 8.000mAh batterij moet de tablet ongeveer 11 uur meegaan op een volle lading. Daarnaast wordt er ook een Power Keyboard met ingebouwde accu en twee usb-poorten gelanceerd. Hiermee kunnen comfortabel lange teksten getikt worden, word de tablet beschermd en wordt de batterijduur met 5 uur verlengd.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia Lumia 2520 moet half november in de winkels liggen voor een prijs van 499 dollar. Het Power Keyboard heeft een prijs van 149 dollar. De Nederlandse prijzen en beschikbaarheid worden later bekendgemaakt.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Reacties

  1. Rene
    22 oktober, 2013 om 14:13

    De prijs van de Nokia Tablet is gezien de specs niet te hoog echter vraag ik me wel af of ze het daarmee redden bij de gemiddelde consument…..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.