Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic introduceert Toughbook CF-AX3 convertible met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 18:05 CategorieWindows

Panasonic introduceert een nieuwe convertible Ultrabook voor de zakelijke gebruiker. De Toughbook CF-AX3 wordt door het bedrijf zelf als flip-over notebook omschreven en beschikt over een display dat volledig omgeklapt kan worden.

De Toughbook CF-AX3 combineert volgens Panasonic het gebruiksgemak van een tablet en een laptop in een ergonomisch geheel. De convertible is ontwikkeld voor professionals en vertegenwoordigers die veel reizen en op andere locaties werken. De CF-AX3 is een ‘Toughbook’ en kan dus goed tegen stoten en valpartijen die bij reizen en mobiel werken nu kunnen voorkomen. Het convertible gedeelte is het ‘flip-over-scharnier’ waarmee het scherm 360 graden opengevouwen kan worden waardoor het geheel als tablet te gebruiken is.

Panasonic-Toughbook CF-AX3-3

In vergelijking met zijn voorganger, de CF-AX2, heeft de CF-AX3 een krachtigere  Intel Core vPro i5-4300U processor en een ips lcd display van 11,6-inch met een antireflectielaag en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. De Toughbook biedt volgens Panasonic zowel binnen als buiten in direct zonlicht een uitstekende schermleesbaarheid dankzij het scherm met hoge helderheid en kijkhoek van 170 graden. Verder beschikt de Ultrabook onder meer over Bluetooth 4.0, Wifi 802.11a/b/g/n, optioneel 3G/4G, een VGA-poort, een HDMI-poort, USB 3.0-poort, LAN-poorten, en een SDXC-kaartlezer.

Panasonic-Toughbook CF-AX3

Qua software is ook gedacht aan de zakelijke gebruiker want de CF-AX3 draait op Windows 8.1 Pro, voorzien van vPro en de beveiligingsoplossingen van Absolute Computrace en Intel Anti-Theft. Bij normaal gebruik gaat de batterij van de de Toughbook volgens de fabrikant tot 12 uur mee en de ‘hot-swappable-functie’ verlengt de gebruiksduur tot zo’n 20 uur. In stand-by houdt de Toughbook het tot 8 dagen uit. Het apparaat heeft een gewicht 1,135 kilogram en een profiel van 18mm. 

De Panasonic Toughbook CF-AX3 wordt verkocht voor een prijs vanaf 1.864 euro exclusief btw en is beschikbaar vanaf november.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  28 oktober, 2013 om 20:17

  “wordt verkocht voor een prijs vanaf 1.864 euro exclusief btw”

  Denken jullie nu echt dat hij voor zoveel geld verkocht wordt ?
  Wie geeft er zoveel geld uit aan zo’n ding ?

  • Martijn Chel
   28 oktober, 2013 om 21:59

   Tja, ik persoonlijk zou het niet kopen, maar er is een markt voor. Voor de zakelijke gebruiker die een robuust apparaat wil is het een optie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.