Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Lifeproof Fre beschermende case voor de iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2013, 15:58 CategorieAccessoire reviews

Een tablet verdient natuurlijk goede bescherming, zeker als je het type leven leidt waar bescherming een noodzakelijkheid is. Er zijn verschillende interessante opties op de markt en in deze review kijken we naar een van de superbeschermers op de markt: De Lifeproof Fre voor de iPad mini. Deze hoes is natuurlijk ook voor de grotere iPad beschikbaar.

Lifeproof Fre – Video

Lifeproof Fre – Review

Lifeproof is een onderdeel van Otterbox, de voorloper als het gaat om (gestoord) goed beschermende hoezen. De Lifeproof Fre is het topmodel en biedt bescherming tegen vier elementen:

 • Water
 • Zand/Stof
 • Sneeuw/Vrieskou
 • Schokbescherming

De Lifeproof Fre bestaat uit meerdere lagen bescherming. De hoes heeft een stevige kunststof rand met rubberen onderdelen die voor schokbescherming zorgen en de tablet afsluiten om vocht buiten te houden. De binnenste delen (voorkant scherm en achterkant iPad) worden beschermd door de ingebouwde screenprotectors. Dit is een dunne plastic laag die in ieder geval voor de voorkant van de iPad toestaat het scherm gewoon te blijven gebruiken. Natuurlijk is er wel iets van kwaliteitsverlies voor het scherm en voelt het ook net wat anders. Maar minder bruikbaar is het zeker niet.

iPad-mini-lifeproof-case-review-4

Verschillende klepjes en rubberen onderdelen zorgen voor een uiteindelijke afdichting zodat de tablet goed beschermd is tegen zo’n beetje alle invloeden van buitenaf. Zo zit de dockconnector achter een klepje en wordt de koptelefoon-ingang afgedicht door een rubberen bescherming. De knoppen, camera, oplader en dus ook de koptelefoon blijven allemaal bruikbaar, al is de bescherming tijdens dat type gebruik net iets minder.

iPad-mini-lifeproof-case-review-3

Het beste is alles te zien in de bovenstaande video maar in het algemeen kan ik over deze hoes zeggen dat de bescherming erg indrukwekkend is, zonder al te veel aan het gewicht, formaat en bruikbaarheid van de iPad mini af te doen. Ik heb de iPad mini een paar keer van borsthoogte laten vallen en (zoals je in het filmpje kan zien) in verschillende weersomstandigheden gebruikt, zonder ook maar een enkel probleem met de case te ondervinden.

iPad-mini-lifeproof-case-review-2

Conclusie

De Lifeproof Fre maakt van je iPad mini geen tank maar gewoon een mooie stevige landrover, inclusief een vergelijkbaar grof maar strak design. De hoes is echter niet goedkoop want kost maar liefst 90 euro. Dat is nog altijd 230 euro goedkoper dan een nieuwe iPad mini… maar het is dus zeker niet voor iedereen de juiste keuze.

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  11 oktober, 2013 om 18:36

  water-resistant of waterproof? Zou mn iPad wel in het zwembad willen gebruiken.

  • Sam
   11 oktober, 2013 om 23:36

   Tot twee meter diep en 1 uur lang. Niet duiken dus maar bed/bad moet kunnen.

 2. Anita
  13 oktober, 2013 om 16:10

  Dat is handig voor als je kinderen hebt, maar ook als je zelf altijd alles uit handen laat vallen. En inderdaad voor buiten ook ideaal.

 3. FPS
  07 april, 2015 om 12:23

  in het bezit van een lifeproof case, heb laatst het rubbertje bovenaan even losgemaakt zodat ik een oorspeaker kon inpluggen , ben ik dit dus kwijtgeraakt omdat het niet echt mooi blijft hangen wanneer opzij geschoven vr gebruik … iemand die weet waar ik zo een simpel afdichtingsrubbertje kan kopen aub ? zou absurd zijn dat hiervoor heel het concept letterlijk en figuurlijk in het water valt 90€ kwijt door een dom (eigenaartje) maar zeker ook rubber fabrikantje bij lifeproof … alvast bedankt voor uw hulp.
  Mvg
  FpS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.