Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Microsoft Surface 2 (Windows 8.1 RT)

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2013, 15:56 CategorieReviews

Als we het over opvolgers van producten hebben kan je doorgaans wel stellen dat het nieuwe product beter is dan het het originele product. Nieuwe techniek is beschikbaar (en/of betaalbaar) en door ervaring kunnen er verbeteringen doorgevoerd worden die de nieuwste generatie uit een bepaalde lijn het overwegen waard maakt om te bespreken en misschien zelfs wel aan te schaffen. Microsoft is afgelopen week op de markt gekomen met de opvolgers van de Surface tablets. In deze review gaan we kijken naar de Microsoft Surface 2, de variant die dunner en lichter is. Maar tegelijkertijd ook de variant is die op het niet zo populaire Windows RT draait.

Microsoft Surface 2 – Specificaties

Microsoft gaat zoals gezegd met de tijd mee, en met de nu beschikbare en betaalbare onderdelen hebben ze een leuk lijstje aan techniek samen weten te pakken in de de magnesium behuizing:

 • 10.6-inch ClearType display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels
 • Nvidia Tegra 4 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.9GHz en een vijfde energiezuinige kern
 • 2GB aan werkgeheugen
 • 32GB of 64GB aan opslaggeheugen
 • USB 3.0-poort
 • MicroSD kaartlezer
 • MicroHDMI-poort
 • Bluetooth 4.0
 • Dual band Wifi
 • 3.5 MP webcam
 • 5 MP camera aan achterzijde

Het lijstje hierboven is op zichzelf natuurlijk indrukwekkend, maar het feit dat Microsoft deze onderdelen heeft weten te verpakken in een tablet die dunner en lichter is dan de voorgaande generatie maakt het pas echt interessant. Met 8.9mm dikte en een gewicht van 630 gram voelt de Surface 2, ondanks het ietwat grote 10.6-inch display, meer als een tablet dan ooit.

Microsoft Surface 2 – Video

In onderstaande video worden de belangrijkste punten uit deze geschreven review behandeld en laat ik de belangrijkste features en functies van de Microsoft Surface 2 zien.

Microsoft Surface 2 – Design en Hardware

De Surface 2 lijkt in veel opzichten nog steeds op de Surface tablet die we van vorig jaar kennen. De grootste verandering die je zult herkennen op de foto’s is het feit dat de Surface 2 nu ook in een zilveren afwerking beschikbaar is. Deze zilveren kleur maakt de tablet niet alleen wat moderner maar de coating die gebruikt is geeft de Surface 2 ook een iets ruwere, en in mijn handen beter aanvoelende, structuur mee. Het materiaal van de behuizing is nog steeds dezelfde magnesium legering van de vorige generatie.

Microsoft-Surface-2-kickstand

De Surface 2 heeft nog steeds vrij harde hoeken en zeker als de ingebouwde kickstand gebruikt wordt, wordt het idee van harde hoeken nog maar onderstreept. Toch heeft ieder randje en hoekje de nodige aandacht gekregen en voelt de tablet nergens scherp of oncomfortabel aan. Het scherm wordt nog steeds omrandt door een zwarte bezel (rand) en beschermd door derde generatie Gorilla Glas. Wat wel opvalt is dat de tablet nog steeds enorm gevoelig is voor vingerafdrukken . Dat is erg jammer want op de nieuwe zilveren afwerking is juist wel een enorme sprong gemaakt op het gebied van ‘vieze vette vinger vlekken’.

Ik noemde de kickstand net al even en hoewel de stand nog precies op dezelfde plek zit – en nog steeds niet zo’n echt fijn KLIK-geluid maakt dat we uit de reclames van de eerste Surface tablets kennen – heeft ook hier wat vernieuwing plaatst gevonden. Er is nu namelijk een tweede positie mogelijk. Doordat de klep iets verder open kan staat de tablet dus wat schuiner op tafel. Later in deze review kom ik nog even terug op de implicaties van deze keuze.

Display

Microsoft heeft veel aandacht aan de Surface 2 geschonken, en wil duidelijk maken dat deze goedkopere variant niet zomaar een soort nagedachte of ondergeschoven kindje is. Dit blijkt onder andere uit het scherm dat ze verwerkt hebben in de tablet; een 10.6-inch display met een Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Net als de duurdere, dikkere broer is het scherm van de Surface 2 gekalibreerd om zo waarheidsgetrouw kleuren weer te geven. Dit merk je als tablet reviewer natuurlijk op, voor normale consumenten is dit iets waar je niet al te lang wakker van zal liggen.

Microsoft-Surface-2-display-review

Maar in het algemeen kan je zeggen dat het ClearType display op de Surface 2 een indrukwekkend goed scherm is. De lichtopbrengst is goed maar niet zo enorm dat dit het perfecte apparaat is om buiten te werken. Fel licht op glas met vetvlekken van vingers moeten namelijk door enorm fel licht bestreden worden, toch doet de Surface 2 het in de overige situaties heel erg netjes. Het contrast is indrukwekkend goed en zijn ook de kijkhoeken van dit scherm gewoon goed verzorgd waardoor je comfortabel uit meerdere posities naar het scherm kunt kijken. Natuurlijk mogen we ook de hogere resolutie niet vergeten. Deze zorgt ervoor dat elementen als teksten en afbeeldingen haarscherp weergegeven worden.

Connectiviteit

Aansluitingen op een tablet zijn doorgaans vrij standaard, zo ook bij de Microsoft Surface 2. Ja er is een microHDMI-poort voor het aansluiten op een tv of computerscherm, en ja, er is ook een microSD-slot (nog steeds onder de kickstand verwerkt) waarmee je het geheugen van de machine (relatief) goedkoop kan uitbreiden. Je kan verbinding leggen met je thuisnetwerk via dual band Wifi a/b/g/n en ook apparaten die gebruik maken van Bluetooth kunnen worden aangesproken. Zelfs als je van het energiezuinigere Bluetooth 4.0 gebruik wilt maken. Maar het bovenstaande geldt voor zo’n beetje iedere tablet. Het meer bijzondere van de Surface 2 aansluiten is wat mij betreft de USB 3.0-aansluiting die beschikbaar is, eentje van een volledig formaat nog wel. Natuurlijk kan je met een hub een hoop extra mogelijkheden creëren en de snellere datadoorvoer van deze USB 3.0-poort maakt een dergelijke oplossing alleen maar interessanter. Maar voor simpel wat data overpompen naar een extra HDD is het natuurlijk ook gewoon superfijn.

Camera’s

Als je toevallig iemand bent die meer (alle?) tablet reviews hier op de site leest weet je dat ik in dit stukje van de review mij er nog wel eens makkelijk vanaf maak. Camera’s op tablets zijn namelijk doorgaans best wel slecht en de toepassingen van de camera’s zijn sowieso nogal beperkt. Ook voor deze review zal ik niet al te lang blijven stilstaan bij de camera’s maar er zijn een paar dingen die gezegd moeten worden. Als eerste de webcam aan de voorkant. De kwaliteit van deze camera is namelijk drastisch verbeterd en ideaal voor Skype (eigendom van MS). Zeker de kwaliteit die de groothoeklens weet te produceren bij minder dan ideale verlichting is gewoonweg erg goed te noemen, en dit is volgens mij de eerste keer dat ik zoiets kan tikken in een tablet-review. De camera aan de voorkant heeft nu ook softwarematig wat toepassingsmogelijkheden gekregen. Microsofts kook app is een goed voorbeeld. In hands-free mode kan je namelijk zwaaien naar de tablet om naar een volgende stap in het recept te gaan. Het lijkt haast wel alsof het Surface team Xbox Kinect heeft gekregen in het vorige kerstpakket en niet meer zonder kan.

Microsoft-Surface-2-design-review

De camera aan de achterkant heeft 5 megapixels en is wat mij betreft dit keer de minder interessante camera van de twee. De camera staat nog steeds in een hoek maar ‘draait’ niet mee met de tweede kickstand-positie. Voor presentaties is het vast heel erg handig maar verder zie ik niet zoveel toepassingen.  Foto’s maken met deze tablet is door het formaat nog onhandiger dan op andere tablets, en die hoek waarin de camera in de behuizing zit maakt het echt niet makkelijker of charmanter ogend. De plaatjes die de camera produceert zijn niet anders dan als gemiddeld te omschrijven.

Speakers

De speakers zijn eigenlijk één van de grootste minpunten van de Surface 2. Het volume kan vrij hoog gedraaid worden maar niet zonder sterke vervorming van het geluid. Het stereo-effect is wel vrij goed hoorbaar omdat een 10.6-inch scherm in het midden aardig wat ruimte hiervoor biedt. Op gemiddeld niveau klinken de speakers goed genoeg voor een YouTube filmpje, een Skype gesprek of een keer een liedje (al is er nog steeds geen Spotify app!). Voor serieuzere toepassingen zul je de Bluetooth-verbinding of koptelefoonaansluiting moeten gebruiken.

Accuduur

De accuduur moet als belangrijkste reden aangewezen worden om een tablet op het ARM-platform uit te brengen. Windows RT is de versie die geschikt is voor dit type processors en de beperkingen van deze Windows RT moeten eigenlijk volledig goedgemaakt worden door extra accuduur. ARM-processors zijn namelijk – op papier tenminste – een stuk energiezuiniger dan de x86 (Intel) varianten.

De Surface 2 gaat zo’n 8 tot 10 uur mee op een enkele lading. Dat is gewoon de standaard op tabletgebied, een standaard die al jaren geleden een keer gezet is door Apple’s iPad. Net als Apple heeft Microsoft het niet voor elkaar gekregen hier enorme stappen in te maken en dat maakt het voor mij toch lastig heel erg onder de indruk te zijn van de accuduur. De Surface 2 biedt met z’n grote 10.6-inch scherm en hoekige design toch veel ruimte voor een forse accu en doet het uiteindelijk dus niets beter dan een kleiner en dunner apparaat van de concurrentie. Het grotere probleem is wat mij betreft dat de accuduur niet zo gek veel beter is dan die van Windows tablets die op een Intel Atom-processor draaien, tablets/hybrides die uiteindelijk op op de volledige versie van Windows draaien.

Microsoft Surface 2 – Touch Cover

Miscrosoft heeft naast de tablets ook de accessoires die bij de Surface horen geüpdatet en zelfs uitgebreid. Voor nu heb ik alleen toegang tot een nieuwe generatie Touch Cover en zal ik me daar dus tot beperken.

De nieuwe generatie Touch Cover is nog steeds een apart geval. Het is namelijk een volledig toetsenbord dat zit verwerkt in een superdunne (dunner dan ooit zelfs) stoffen beschermklep voor het scherm. Deze cover is toch wel een klein wonder van techniek hoor, want Microsoft heeft niet alleen voor elkaar gekregen een heel grid van 1000+ sensoren in de cover te verwerken, maar heeft ook achtergrondverlichting voor de toetsen weten te realiseren. Alles in een cover die zo dun is dat je eigenlijk niet kan geloven dat het mogelijk is. Zeker als je bedenkt dat er ook nog eens een functioneel trackpad (muisvlak) onder de spatiebalk beschikbaar is.

Microsoft-Surface-2-Touch-Cover-2

Qua type-ervaring vraagt het (nog steeds) wat gewenning. Deze nieuwe cover is door het vergrootte aantal sensoren wel beter in het inschatten van de de keystrokes die je maakt (of probeerde te maken) maar het gebrek van echte feedback en fysieke oriëntatiepunten maakt het gewoon een toetsenbord is dat anders is dan ‘normaal’. Toch is er na een paar dagen oefening aardig op te tikken en hoewel ik deze review op een fysiek toetsenbord heb getikt, zijn verschillende alinea’s van wat je nu leest toch echt met de Touch Cover geschreven. Ik denk dat dit een prima toetsenbord is voor onderweg en een dagje vliegen/hotel/vliegen en om dan thuis of op kantoor weer ‘echt’ aan de slag te kunnen. De heren van het Surface team die ik gesproken hebben denken daar (natuurlijk) helemaal anders over en verklaarden onder tech-blogger ede dat ze alleen nog maar op dit toetsenbord werken. Het klinkt apart, maar in vergelijking met de Touch Cover van vorig jaar in ieder geval niet als een pure leugen.

De verlichting van het toetsenbord gaat via ‘fiber optics’, werkt goed genoeg en is gewoon een klein wondertje. In de praktijk is het echter ook super handig. Ook het trackpad is goed verbeterd in de cover. Nu is het mogelijk verschillende swipe-bewegingen te gebruiken, zoals het van links naar rechts op het trackpad swipen om van app te switchen of via de omgekeerde beweging de charmsbar op te roepen. Het selecteren van tekst of woordsuggesties door te swipen over de nummerieke rij is mij echter alleen op de Pro-versie van de Surface gelukt. Of dit een echte beperking van de combinatie met de Surface 2 is weet ik echter niet zeker.

In de toekomst zullen we nog wel een keer uitgebreider naar de nieuwe accessoires voor de Surface tablets kijken, maar daar wil ik dan eerst ook wat langer met een nieuwe generatie Type Cover voor werken.

Microsoft Surface 2 – Software

Deze review begint al aardig lang te worden en daarom zal ik proberen dit onderdeel wat korter te houden, vooral ook omdat we eigenlijk allemaal wel weten wat Windows 8 is. De Surface 2 komt natuurlijk standaard met Windows 8.1 en daar zijn de nodige verbeteringen en vernieuwingen in doorgevoerd. Hieronder vind je een video die we eerder gepubliceerd hebben en waarin we al het nieuwe van Windows 8.1 behandelen, ook op de Surface 2.

Zoals je kunt zien draait de Surface 2 dus op Windows 8.1 en aangezien we het hier over de RT-versie hebben kan je dus alleen zelf software installeren in de moderne (tegeltjes) omgeving van Windows. De desktopomgeving bestaat nog wel en software zoals het meegeleverde Office (nu ook met Outlook!) opent daar nog steeds, net als een desktopversie van Internet explorer, de verkenner en een handjevol andere toepassingen van Windows.

Surface-2-screen

De meeste tijd breng je echter dus door in de moderne omgeving waar voor de meeste standaard toepassingen van een tablet al apps van Microsoft te vinden zijn. Internet Explorer 11 is een heel stuk beter dan de vorige generatie en met apps als Maps (Bing), kalender, mail, afbeeldingen, nieuws en weer kom je natuurlijk al een heel eind. Dan zijn er natuurlijk ook nog wat extra’s zoals het nieuwe leeslijst, de kook-applicatie en verschillende apps die toegang geven tot de muziek- en video-platformen van Microsoft. Ik vergeet ongetwijfeld een paar handige applicaties maar dat is het mooie van een tablets; het draait allemaal om een gestoord groot app aanbod. Nu is het aanbod van de apps die je kan installeren uit de Windows Store nog niet als gestoord groot te omschrijven, maar groei is er wel degelijk te herkennen. In de Windows Store kan je een leuk aanbod aan games, sociale media (Facebook is er eindelijk) en productiviteit apps vinden. Een gemiddelde gebruiker zou dan ook genoeg moeten hebben aan de RT-versie van Windows denk ik.

Lees ook het uitgebreide artikel dat we eerder schreven over de vernieuwingen in Windows 8.1.

Microsoft Surface 2 – In gebruik

Vorig jaar schreef ik in mijn review van de originele Surface (RT) al dat dit een Windows 8 tablet is die ook echt uitnodigt om als tablet gebruikt te worden. Dit in tegenstelling tot een hoop van de andere Windows 8 (hybride) tablets die op de markt te vinden zijn. Ook dit jaar gaat dit nog op en net als vorig jaar moet er ook gezegd worden dat de bouwkwaliteit maar vooral ook de fit and finish van dit product op een hoog niveau ligt. Net als bij Apple’s iPad heb je het gevoel een kwaliteitsproduct waar over nagedacht is in handen te hebben. Toch is het door de verbeterde snelheid en de verbeterde Touch Cover ook wat meer richting een hybride gegaan. Het meegeleverde Office pakket is nu snel genoeg om ook echt gebruikt te worden, en het toetsenbord is dat na gewenning ook, al is het nog niet voor enorme lange stukken zoals deze review.

De grootste reden om de Surface 2 nog niet echt als een 100 procent tablet-vervanger te zien blijft nog steeds het app-aanbod. Ja het groeit, ja het is tof dat een game als Halo te spelen is en het is zeker fijn dat Facebook beschikbaar is, maar toch is het app-aanbod nog niet op gelijke hoogte van de apps die je op Android en op iOS kunt vinden. Windows RT wordt eigenlijk alleen nog maar gebruikt door Microsoft zelf (ik reken Nokia voor het gemak maar vast als een onderdeel van Microsoft) en dat doet toch wat zorgen baren voor de toekomst van het platform. Omdat moderne apps natuurlijk ook goed werken in de volledige versie van Windows kan het zomaar zijn dat deze zorgen onterecht zijn, maar ik kan me ook goed voorstellen dat zwaardere, mooiere, interessante apps zoals games/video- en fotobewerking software vooralsnog ontwikkeld worden om gebruikt te worden in de desktopomgeving. De desktopomgeving waar je op deze tablet maar beperkt toegang tot hebt en niets zelf kan installeren.

Microsoft-Surface-2-Touch-Cover

Het scherm is een mooie verbetering ten opzichte van de vorige generatie, daar doet de Surface 2 wat mij betreft niets of heel weinig onder ten opzichte van de concurrentie. Ook de kickstand met de tweede nieuwe positie is in bruikbaarheid gegroeid, meer dan verdubbeld zou ik zelfs zeggen. Op een tafel/bureau hoef je in de schuinere positie de Surface niet zo ver meer van je af te zetten om een goede kijkhoek te krijgen, en op schoot is het gebruik makkelijker, maar nog niet optimaal, geworden.

Prestaties

Windows 8.1 heeft een paar fijne verbeteringen gebracht naar de Windows tablets en andere apparaten. Nu heeft deze nieuwe Surface natuurlijk een snelle chip maar ook op andere systemen waar ik Windows 8.1 heb geïnstalleerd is een mooie winst in snelheid te merken.

In de Surface 2 zit een quad core Tegra 4-processor met een flink hoge kloksnelheid van 1.9GHz. Een vijfde core is beschikbaar voor voor de simpelere taken en er zijn maar liefst 72 grafische kernen beschikbaar in dit systeem voor het draaien van apps en games met intensieve graphics. Ik heb zonder problemen alle apps kunnen draaien en vooral de winst in opstartsnelheid van de apps is goed merkbaar. Ook de 2GB aan werkgeheugen lijkt beter/verstandiger ingezet te worden. Ik heb in ieder geval op geen moment gedacht dat een vergroting van het werkgeheugen verstandig was geweest. Het is allemaal goed en mooi geoptimaliseerd dus.

Microsoft-Surface-2-gebruik

Qua games kan de Surface 2 gewoon alles aan wat je kan vinden in de Windows Store. Ik heb Halo geïnstalleerd om de grafische mogelijkheden te bekijken en deze app draait echt supersoepel en zonder problemen. Ook snelle bewerkingen die grafisch niet zwaar zijn maar waar de reactiesnelheid belangrijk is (Air Hockey!) gaan zonder problemen.

Microsoft Surface 2 – Conclusie

De nieuwe generatie Surface is een enorme stap vooruit. Op dit moment zou ik zelfs zeggen dat – in tegenstelling tot vorig jaar – dit de interessantere Surface tablet van de twee is. Voor Pro-kopers is er dan ook een enorm groot ander aanbod te vinden, voor een tablet draaiend op RT moet je toch echt bij Microsoft zijn. Verbeteringen in het scherm, de snelheid, het formaat en het gewicht maken deze Microsoft Surface 2 het overwegen waard, misschien zelfs wel voor diegene die vorig jaar een Surface RT hebben gekocht.

Minpunten

 • Matige speakers
 • Geen bijzondere accuduur

Pluspunten

 • Dun en licht
 • Goed HD display
 • Snelle en soepele prestaties
Tablets Magazine
Beoordeling
8.510Sam Rijverproduct
 • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Reacties

 1. JanTab
  29 oktober, 2013 om 0:06

  Chapeau, uitstekende review, Sam! Zelf heb ik de RT nu al weer bijna een jaar en ben er uitermate tevreden over. Vooral de mogelijkheid om met de Windows verkenner data uit te wisselen tussen externe bronnen zoals cardreader en harde schijf gebruik ik erg veel. Het fijne is dat je als windows gebruiker al dat randspul al in huis hebt en zo op de Surface kan aansluiten.
  Ik zou mijn RT best willen inruilen voor deze Surface II ware het niet dat ik liever de Surface PRO II neem omdat ik daarmee mijn al vrij oude PC kan vervangen. Ik sluit dan al het externe spul, beeldscherm, toetsenbord, muis, HD, etc. aan op het dockingstation. Ben ik klaar met de werkzaamheden dan pak ik de Surface eruit en kan hem dan als tablet naar elders meenemen. Zo heb ik het beste van twee werelden.

 2. Roodey
  29 oktober, 2013 om 8:44

  Gistermiddag de Surface 2 gekocht icm TypeCover 2.
  Voorheen een iPad gehad. Nog geen moment spijt, zelfs blij met mijn overstap.
  Ik had mijn iPad 3 verkocht om de iPad Mini 2 te kopen. Toen deze langs kwam en eens ben gaan lezen.

  Natuurlijk blijft het app aanbod achter bij iOS en Android. Maar zet voor jezelf op een rijtje welke apps je echt onmisbaar vindt en kijk of deze voor Windows beschikbaar zijn.
  Kun je die (of alternatieven) vinden? Twijfel dan niet!

  De internetervaring is het beste van alle tablets. En ik heb veel tablets in mijn handen gehad. Voorheen hield ik mijn tablet altijd vast. Nu heb ik alleen nog maar de kickstand gebruikt.
  Volledige Office werkt super!

 3. Jan Sikkema
  06 november, 2013 om 0:49

  L.S.

  Ik heb sinds kort een aantal Surface RT’s op mijn basisschool ( er was een erg leuke onderwijsaanbieding ) Ik ben op zoek naar Apps of een App ontwikkelkit voor gebruik in het onderwijs, die Amerikaanse Apps passen niet zo goed in Nederland.

 4. Kiki
  29 november, 2013 om 16:42

  Ik wil graag deze tablet aanschaffen, mijn vraag is alleen, is het die 100 euro meer waard om deze te kopen en niet de eerste versie?

  MVG
  Kiki van den Broek

  • Bram
   30 december, 2013 om 8:49

   Ja dat is het zeker waard! Vooral om deze redenen:
   -betere kickstand
   -van de tegra 3 (1,3ghz) naar tegra 4 (1,9ghz + 5de kern voor achtergrond processen
   – van HD naar FHD

 5. Wes Moraal
  12 januari, 2014 om 11:42

  Zijn er antie virus apps voor de surface2 verkrijgbaar?

  • Martijn Chel
   12 januari, 2014 om 11:52

   Volgens Microsoft zit dus (grotendeels) ingebouwd in Windows RT. Maar, het zal nooit 100 procent zijn. Apps heb ik nog niet gezien.

 6. Peeters Christiane
  27 maart, 2014 om 15:55

  Heb in januari een Surface 2 gekocht om mee te nemen op reis.We gingen voor 2 maand naar Spanje. Na 1 week in Spanje gaf hij de geest. Is nu binnen bij de verkoper maar die krijgen hem ook niet aan de praat. Moet nu eerst in gang gekregen worden anders moet hij naar Microsoft opgestuurd worden. Dat kan 3 weken duren voordat ik hem dan terug heb.Vind dat voor een nieuwe tablet niet kunnen.

 7. Gerran
  29 maart, 2014 om 15:39

  Wat raadt tabletsmagazine aan? de 32 gig of de 64 gig? In eerste instantie zou ik voor de 64 gig gaan, maar door skydrive( of onedrive, hoe het ook mag heten) lijkt het niet zo nodig om veel geheugen te hebben.

  Ik ben van plan om de surface 2 te gaan halen voor m’n studie en aangezien het bijna 100 euro verschilt wil ik wel zeker zijn dat ik de goede keus maak.

  • Martijn Chel
   29 maart, 2014 om 18:37

   Als je de cloud wilt inzetten en vaak over een internetverbinding beschikt is de 32GB-versie prima. Als je echter veel lokaal wilt opslaan, ook voor wanneer je geen internet hebt, is 64GB aan te raden.

 8. Roberto
  31 maart, 2014 om 22:00

  Ik kan mijn bestanden op mijn externe harde schijf niet benaderen via USB. Bij de beoordeling wordt vermeld dat dit met de USB 3.0 een simpele actie zou moeten zijn. Het herkent hem wel als ander apparaat bij apparaten en printers…maar laat zich niet zie via verkenner. Ik kan er dus niet bij. Help!

 9. Froukje
  22 september, 2014 om 13:58

  Ik heb het geluid van de ‘Touch Cover 2 Toetsenbord’ uit willen zetten. Dat is me nog steeds niet gelukt. Een van de oplossingen zou zijn: ‘Vernieuwen’…Ik heb het gedaan, en het probleem is nog steeds aanwezig. Sterker nog nu heb ik er een probleem bij: ik kan de datum niet instellen, lager dan het jaar 2046…
  Wie weet raad? Of H E L P . . .
  Froukje

 10. Froukje
  23 september, 2014 om 22:31

  Het probleem van de geluiden bij het gebruik van de toetsen van de Touch Cover 2 toetsenbord is door een medewerker van de Media Markt Breda als volgt ‘opgelost’: hij heeft alle systeemgeluiden uitgezet. Deze ‘oplossing’ heb ik net ongedaan gemaakt. Ik vind dit geen oplossing van het probleem.
  Wie kan me echt verder helpen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.