Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Round: 5.7-inch phablet met gebogen display

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2013, 10:18 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag haar eerste toestel met gebogen display gelanceerd; de Galaxy Round. Deze phablet beschikt over een 5.7-inch display en kan door zijn gebogen design naar een kant gerold worden om informatie te tonen.

Er gingen al maanden geruchten over een smartphone met gebogen display van Samsung, en het bedrijf zou met LG strijden om de eer wie er als eerste een op de markt brengt. Samsung gaat er nu met de eer vandoor na de introductie van de Galaxy Round in Korea. 

Samsung-Galaxy-Round-2

De Samsung Galaxy Round beschikt over een 5.7-inch oled-display dat licht gebogen is. Afgezien van het feit dat Samsung een functie ingebouwd heeft waarmee het toestel liggend naar een kant gerold kan worden om specifieke notificaties en informatie te zien is de toegevoegde waarde van een gebogen display onduidelijk. 

Qua specificaties komt de phablet grotendeels overeen met de onlangs gelanceerde Galaxy Note 3. Zo beschikt het toestel over een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie, een quadcore Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 2.800mAh batterij en een achterzijde met nep-lederen afwerking. Het toestel eeft een gewicht van 154 gram en is 7.9 millimeter dun.

De Samsung Galaxy Round wordt in eerste instantie alleen in Zuid-Korea verkocht voor een omgerekende prijs van 750 euro. Of en wanneer het toestel naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.