Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan hoge resolutie tablet met Android en Windows 8’

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2013, 16:05 CategorieAndroid

In juni van dit jaar presenteerde Samsung de ATIV Q, de eerste convertible tablet die uitgerust was met zowel Android als Windows 8. Echter hebben we er sindsdien niks meer van gehoord, tot vandaag. 

De ATIV Q, een zogenaamde slidertablet, is één van de meest interessante apparaten die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen, met name omdat het apparaat over zowel Android als Windows 8 beschikt en is voorzien van een hoge resolutie display. Twee maanden na de presentatie van de ATIV Q gingen er echter geruchten dat Samsung het apparaat gecanceld had, mogelijk door problemen met de emulator waarbinnen Android draait en patent-problemen. Sindsdien is het stil wat betreft de ATIV Q, tot vandaag.

Eldar Murtazin, een inmiddels betrouwbare en bekende bron, heeft vandaag via Twitter het bericht verspreid dat Samsung werkt aan een nieuwe slanke tablet met een A4-formaat, alle connectiviteitsopties, een helder display met hoge resolutie en twee besturingssystemen; Android en Windows 8. Hieruit kunnen we, mits het gerucht klopt, opmaken dat Samsung de problemen met de ATIV Q opgelost heeft maar een iets andere implementatie van het idee ontwikkeld heeft.

Samsung-ATIV-Q-3

Volgens Murtazin is het namelijk niet de ATIV Q waarover gesproken wordt. Het zou gaan om een compleet nieuw product, waarschijnlijk een stand-alone tablet zonder slidermechanisme. Murtazin laat in een aparte Tweet ook weten dat volgens zijn bronnen dit project, Windows 8 als tweede optie naast Android, ondersteund wordt door Microsoft en dat hiervoor geen licentievergoeding betaald is. 

Dit betekent overigens niet direct dat de ATIV Q niet meer op de markt zal verschijnen, het probleem lijkt immers opgelost. Volgens de laatste geruchten zou de slidertablet ergens in het begin van 2014 zijn opwachting maken.

  • Delen:

Reacties

  1. hans jansen
    05 oktober, 2013 om 13:03

    Microsoft verleent de licenties waarschijnlijk gratis. Ze moeten wel anders bestaan ze over een tijdje niet meer. De grote partners van Microsoft van het eerste uur HP en Dell hebben de slag om de mobieltjes en de tablets verloren of te laat ingesprongen en spelen. u geen rol van betekenis meer. Daarom moet MS op zoek naar nieuwe partners.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.